Kunstner maler Tinder-kvinder uden de ved det: "Jeg hylder dem"

Det er en hyldest og ikke et angreb, understreger han.

Internettet glemmer ikke, lyder en ofte brugt floskel.

Men selvom de fleste danskere er sig bevidste om det, så er flere kvinder alligevel blevet noget overraskede over, at deres billeder indgår i et kunstprojekt.

Billedkunstneren Anders Rath Rasmussen har nemlig brugt de seneste tre måneder på at male 12 udvalgte kvinder, skriver Ekstra Bladet. 

De skal snart udstilles på Galleri Bredgade 22 et stenkast fra Amalienborg i Indre By. 

Er også blevet smigret

Anders Rath Rasmussen har ikke først spurgt om lov, men til TV 2 Lorry fortæller han, at de fleste af kvinderne heldigvis har været glade for resultatet:

- Responsen har været, at de føler, det er grænseoverskridende, men de indrømmer samtidig, at de er lidt smigrede. Jeg har jo valgt dem blandt tusindvis af profiler, siger han og tilføjer:

- Hvis man har et problem med det, så skulle man måske tænke over, hvorfor man har lagt billederne på internettet i første omgang. Jeg kan godt forstå, at de er overraskede over at indgå i en udstilling, men de skal ikke skamme sig. 

Men kan der ikke også på internettet være offentlige, halv-offentlige eller private rum? Man skal jo have en profil på Tinder for at se billederne..?

- Jeg vil påstå, at en enhver med et minimum af kendskab til internettet kan lave en profil på mediet. Du skal ikke engang verificere dig. Der er ingen krav. Jeg tror godt, at kvinderne ved, at Tinder er et offentligt forum. 

Sofie af Anders Rath Rasmussen
Sofie af Anders Rath Rasmussen
Foto: Voidcoloured.net

De skal være stolte af deres billeder

Balancen mellem privatliv og offentlig iscenesættelse finder Anders Rath Rasmussen særlig spændende, men han forsøger ikke at løfte pegefingre, og han er ikke modstander af Tinder-kulturen, understreger han. 

- Mine billeder siger blot noget om vores tid nu. De fastfryser kvinderne i deres ungdom. Det bliver sjovt at se tilbage på om femten eller tyve år. 

- Hovedidéen er jo at sætte fokus på den moderne datingkultur. Det er interessant, at man lægger ting på nettet, som man måske ikke er interesseret i at alle skal, og det giver en nerve. Men jeg laver projektet som et åbent spørgsmål, siger han. 

Samtidig vil han gerne hylde de udvalgte kvinder:

- Der er ikke nogen af billederne, der er seksuelle. Kvinderne gør sig selvfølgelig til, men jeg synes, de skal være stolte af deres billeder. Jeg bruger dem, fordi de har en særlig lyssætning og komposition, der er interessant. Pigerne er placeret i victorianske omgivelser, så man kan sige, at gammel kultur møder ny kultur. Der er rigtig mange dårlige billder på Tinder, så de kan godt være glade. 

Runa af Anders Rath Rasmussen
Runa af Anders Rath Rasmussen
Foto: Voidcoloured.net

Håber at de vil købe eget billede

Om kunstneren forsætter projektet fremover, og hvad der skal ske med billederne, har han endnu ikke taget stilling til. 

Men han ville elske, hvis kvinderne købte billederne selv:

- Nogle har faktisk spurgt til det. Jeg tror, jeg vil holde en lukket auktion. Det ville være sjovt at få malerierne hjem til dem. Det ville gøre mig glad, hvis de blev glade, og så kunne det være en god historie og afslutning på det hele, siger han. 

Mimmi af Anders Rath Rasmussen
Mimmi af Anders Rath Rasmussen
Foto: Voidcoloured.net

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik