Overraskende udvikling: Færre køber huse i Nordsjælland

Der er i løbet af det seneste år sket en bemærkelsesværdig negativ udvikling på boligmarkedet i Nordsjælland.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at der bliver solgt færre villaer og rækkehuse nu, end der gjorde for et år siden.

Det nordsjællandske boligmarked har ellers buldret frem de sidste mange år med dyrere salgspriser, kortere salgstider og markant flere solgte boliger. Men den tendens er nu vendt – i hvert fald når det kommer til antallet af solgte boliger.

I marts 2017 landede de nordsjællandske ejendomsmæglere således 456 handler, mens tallet faldt til 418 for samme måned i år. Dermed er der sket en tilbagegang på 8,3 procent.

- Salgspriserne er stadig højere nu, end de var for et år siden – ligesom det fortsat går hurtigere med at sælge sin bolig. Men der bliver bare ikke bliver solgt lige så mange villaer og rækkehuse som tidligere i Nordsjælland, og det er en ny situation, som på sigt kan påvirke netop priser og salgstid, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Furesø hårdt ramt

Årsagen til, at der nu bliver handlet færre boliger, skal blandt andet findes i det høje prisniveau i Nordsjælland, og de seneste år er det kun blevet dyrere at købe hus i området. Siden marts 2013 er den gennemsnitlige salgspris per kvadratmeter steget 27,7 procent og 5,7 procent det seneste år alene.

Det største fald er sket i Furesø Kommune, hvor antallet af solgte boliger er dykket 32,6 procent det seneste år.

- Furesø er hårdt ramt, fordi priserne er har nået et niveau, hvor køberne hellere flytter 10 kilometer længere nord på til Hillerød eller Frederikssund, hvor de får mere bolig for pengene grundet markant lavere kvadratmeterpriser, siger Klaus Bundgaard Jensen, der er ejendomsmægler i Furesø.

Det er dog ikke kun Furesø, der kæmper med at afsætte boligerne. Også Allerød, Egedal, Fredensborg, Halsnæs, Helsingør og Rudersdal er blandt de nordsjællandske kommuner, hvor færre villaer og rækkehuse har skiftet hænder det seneste år. Kun Frederikssund, Hillerød og Hørsholm oplever det modsatte.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik