Overlæge: "Jeg frygter, hvad der sker om seks måneder"

Overlæger på Sjællands Universitetshospital i Roskilde er dybt frustrerede over konsekvenserne af hård økonomisk genopretningsplan.

Den seneste tid har tingene langtfra fungeret optimalt på operationsgangen på hospitalet i Roskilde.

Og årsagerne er mange, og blandt andet en hård sparerunde i efteråret.

- Det er en nedadgående spiral uden ende - det der foregår på Roskilde (Sjællands Universitetshospital, Roskilde, red.), siger overlæge på Anæstesiologisk afdeling, Anne Poulsen.

quote I øjeblikket kører vi på halvt blus

Anne Poulsen, overlæge på Sjællands Universitetshospital, Roskilde

I 2018 stod det klart, at Region Sjælland skulle finde besparelser for 184 millioner i budgettet for 2019. 

Derudover skulle regionen i forvejen håndtere et underskud på 150 millioner kroner fra de tidligere år.

- Det er en nedadgående spiral uden ende - det der foregår, lyder det fra overlæge på Roskilde Universitetshospital i Roskilde.
- Det er en nedadgående spiral uden ende - det der foregår, lyder det fra overlæge på Roskilde Universitetshospital i Roskilde.
Foto: TV 2 Lorry

- Hovedparten af den regning blev lagt på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, og mange afdelinger blev meget hårdt ramt, siger Anne Poulsen, som også er talsmand for overlægernes tillidsrepræsentanter i hele Region Sjælland.

quote Jeg frygter, hvad der sker om seks måneder. For så skal regningen betales, og hvad skete der sidst? Det betyder, at vi skal lave yderligere nedskæringer

Anne Poulsen, overlæge på Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Sammenlignet med efteråret er produktiviteten på operationsgangen i øjeblikket halveret.

- I øjeblikket kører vi på halvt blus. Vi bliver nødt til at gå ude at købe os - kigge andre steder steder, hvor de kan udføre operationerne for os. Det koster på vores budget, og det er en regning, der skal betales på et tidspunkt. Jeg frygter, hvad der sker om seks måneder. For så skal regningen betales, og hvad skete der sidst? Det betyder, at vi skal lave yderligere nedskæringer, siger Anne Poulsen.

En af årsagerne til den lave produktivitet på hospitalet er manglen på personale.

I forbindelse med efterårets sparerunde blev flere operationssygeplejersker afskediget eller forflyttet. Det medførte en række opsigelser og langtidssygemeldinger blandt de tilbageværende operationssygeplejersker på operationsgangen.

quote Vi har i forvejen svært ved at holde produktiviteten. Og så bliver det endnu mindre effektivt, når folk ikke er erfarne eller oplært i specialet

Anne Poulsen, overlæge på Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Og her og nu løser det ikke problemet med den haltende produktivitet, at hospitalet leder med lys og lygte efter nye operationssygeplejersker og så vidt muligt bruger vikarer for dem, som er langtidssygemeldt.

I hvert fald ikke, hvis man spørger lægerne og de tilbageværende operationssygeplejersker.

- Det er jo det, der er hovedproblemet. Vi har i forvejen svært ved at holde produktiviteten. Og så bliver det endnu mindre effektivt, når folk ikke er erfarne eller oplært i specialet, siger Anne Poulsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik