Overlæge gider ikke jubilæumsfest: Brug pengene på de syge

Overlæge ønsker sin dyre jubilæumsfest sparet væk. Det er 'for fattigt', mener regionsrådsformand.

Knap en million kroner.

Så mange penge bruger Region Hovedstaden i år på at holde en stor jubilæumsfest for ansatte med 25 års-, 40-års og 50 års jubilæum, skriver Dagens Medicin.

Men ifølge en af jubilarerne er det en helt forkert prioritering.

Elsebeth Simm er overlæge på plastikkirurgisk afdeling på Herlev Universitetshospital og kan i år fejre 25 års jubilæum. Stod det til hende, burde regionen dog spare jubilæumsfesten væk, som hun og alle de andre jubilarer er blevet inviteret til på Tivoli Hotel og Congress Center den 27. oktober. 

- Jeg får hver dag at vide, at vi skal spare. Det betyder ofte, at man ikke kan anvende den bedste bandage eller den bedste tråd til gavn for patienten, fordi der findes noget andet, der er billigere. Derfor synes jeg, det er et forkert signal at sende, at der bliver lavet en fest til mange hundrede tusinde kroner for udvalgte personer, når der dagligt må skæres i alles budgetter, skiver Elsebeth Siim i et læserbrev i Dagens Medicin.

Hospitalsklovn til kræftsyge børn

Hun foreslår i stedet, at pengene i stedet kunne bruges på en ugentlig frugtordning, tilstrækkeligt med parkeringspladser på arbejdspladsen, flere drikkeautomater eller en hospitalsklovn til afdelingen for kræftsyge børn.

quote En ting er, at man får en pengegave, men hvorfor skal man også inviteres til en fest med andre og formentlig ubekendte jubilarer og deres endnu mere ubekendte ledsagere?

Elsebeth Simm, overlæge på Herlev Universitetshospital

Ifølge Dagens Medicin har Region Hovedstaden budgetteret med tæt på 920.000 kroner til jubilæumsfesten i år. Det svarer til en samlet pris per deltager på mellem 1.410 kroner til 1.530 kroner for hver af de 600-650 deltagere.

- En ting er, at man får en pengegave, men hvorfor skal man også inviteres til en fest med andre og formentlig ubekendte jubilarer og deres endnu mere ubekendte ledsagere?, lyder det fra Elsebeth Siim.

'For fattigt'

Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (Soc.dem) siger til Dagens Medicin, at det før har været diskuteret, om man skal spare pengene væk til jubilæumsfesterne.

Hun mener dog, at det vil være ’for fattigt’ ikke at anerkende den mangeårige indsats fra de ansatte i sygehusvæsnet, der tæller alt fra læger, sygeplejersker og SOSU-assistenter til portører og bioanalytikere.   

- Der er ikke tale om noget stort beløb. Det kommer ikke til at redde sundhedsvæsenets økonomi, men det har en symbolsk værdi at kunne give jubilarerne en påskønnelse, siger Sophie Hæstorp Andersen til Dagens Medicin.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik