Overborgmesteren: "Nu skal rockerborgen væk"

Frank Jensen vil have rockerborgen på Tudskærvej i Vanløse lukket så hurtigt som muligt.

Regeringens nye rocker- og bandepakke har fået flere lokale politikere på Københavns Rådhus til at lugte blod.

For nu skal der gøres op med Rockergruppen Bandios' tilholdssted i Vanløse.

Politikerne i Borgerrepræsentationen står næsten på tæerne af hinanden for at udnytte de nye regler, som Rocker- og Bandepakken giver, for at tvinge rockerne ud af parcelhuskvarteret.

I 2014 blev kommunen underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet i en sag, hvor kommunen ønskede at fjerne rockerne. Og rokerborgen har så ligget der lige siden til beboernes store frustration.

Konservatives Jakob Næsager, der er gruppeformand i borgerrepræsentationen, mener ikke Overborgmester Frank Jensen har gjort nok for at få rockerne ud.

- Det er ufatteligt, at en rockerborg kan blive liggende i et beboelsesområde og skabe så meget frygt, siger han til TV 2 Lorry.

- Hidtil har de ikke været særlig ivrige for at indhente oplysninger fra Københavns Politi, om hvad der sker af aktiviteter ved rockerborgen. Den kriminalitet der sker derude, er vi nødt til at have dokumenteret, så vi kan bruge det som dokumentation for at lukke rockerborgen, siger Jacob Næsager.

Københavns Overborgmester Frank Jensen fejer kritikken til side.

- Det er jo noget rent vrøvl. Helt tilbage i 2013 brugte vi fra Rådhusets side den servitut, der var tinglyst på ejendommen. Det viste sig så, at det ikke var tilladt ifølge deres jura. Det førte til mit krav om, at der kom et udvalg, og det gjorde den tidligere justitsminister Mette Frederiksen. Jeg er glad for der nu endelig er kommet et lovudspil fra regeringen, og det skal vi bruge i København. Alt andet vil være fuldstændig tosset, når vi selv har ønsket det fra første færd at lukke rockerborgen, siger Frank Jensen til TV 2 Lorry.

Med den Rocker- og bandepakke i hånden kan rockerborgens dage på Tudskærvej i Vanløse være talte.

Hvornår bliver den så lukket?

Det gør den så hurtigt som overhovedet muligt. Nu skal vi have lovgivningen frem så skal vi bruge det her i tæt samspil med Københavns Politi, siger Frank Jensen.

Regeringens initiativer mod rocker og bandekriminalitet ventes at kunne lovbehandles allerede inden folketinget går på sommerferie.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

vote-lejre.jpg

Kommunalvalgs-gyser på vej i Lejre - bølgerne går allerede højt i byrådssalen

vote-alleroed.jpg

Her kan magten skifte ved kommunalvalget: En sand stinker og spektakulær historik spøger i Allerød

cyklister dronning louises bro

København vil give ekstra penge til cyklende medarbejdere

23843574_10155937651019044_1898135444622730138_n.jpg

Glostrups Venstre-borgmester mistede flertal efter drama - nu lurer ung socialdemokrat i kulissen 

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere