Frank Jensen ved siden af stigbordene, som Bådklubben Valby gerne vil kunne dæmme op for. Foto: Peter Hjelvang

Overborgmesteren åben for at lukke vandscooternes smuthul

Frank Jensen er lydhør over for et forslag om at kunne lukke ned for passagen ind til Københavns havn fra sydsiden.

Da to unge kvinder lørdag aften mistede livet i Københavns Havn, brugte føreren af den indvolverede vandscooter passagen i Sydhavnen til at komme ind – og også til at flygte væk igen.

Det er disse ti åbninger ved de såkaldte stigborder ved Sjællandsbroen, som Bådklubben Valby foreslår, at man gør noget ved. Helt konkret vil de lukke otte af de ti passager permanent, mens man mekanisk skal kunne lukke op og ned for de sidste to.

Læs også Bådklub vil blokere vandscooter-smuthul: "Det er dræbermaskiner"

Så når der er fartbøller i havnen, kan man afskære denne flugtvej, så politiet kan komme fra nord, trænge dem op i en krog og fange dem. Et forslag som Københavns overborgmester, Frank Jensen, ser på med interesse.

- Jeg lytter til alle gode forslag, og jeg er sikker på, at vores havnemyndigheder og politiet også i den kommende tid vil drøfte, hvilke foranstaltninger man kan tage for at komme denne her vanvidssejlads i havnen til livs, siger Frank Jensen.

Mødes med justitsministeren

Tidligere på dagen mandag appellerede overborgmesteren til justitsminister, Søren Pape Poulsen, om at give politiet mulighed for at konfiskere vandscootere og jetski ved store overtrædelser af fartgrænserne.

Siden er Frank Jensen blevet inviteret til møde med justitsministeren, politiet og andre relevante myndigheder for at drøfte konkrete tiltag, der skal sætte en stopper for problemet.

Læs også Overborgmester kræver hårdere straffe for vanvidssejlads

- Jeg er super glad for, at ministeren har taget imod min opfordring til, at vi nu får talt det her igennem. Vi får set på sanktionssystemet, der er for vanvidssejlads i vores havn. Nu skal der ske noget. Den tragiske hændelse lørdag aften må ikke gentage sig, lyder det fra overborgmesteren. 

Vandscootersejlads er normalt kun tilladt i en afstand på 300 meter fra kysten, og i Københavns havn er det udelukkende lovligt ved forudgående, skriftlig aftale.