Københavns Kommune planlægger 8.000 nye almene boliger de næste ti år frem - men der skal bygges endnu mere, hvis det står til Frank Jensen. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Overborgmester vil bygge flere almene boliger

Hver fjerde nye bolig i København skal være almen, lyder det fra Frank Jensen i et boligudspil.

København skal ikke kun være for landets rigeste. Der skal være plads til alle. Det mener Københavns overborgmester, Frank Jensen, Soc. Dem., der fredag kommer med et nyt boligudspil. 

- København skal være en blandet by med plads til alle. Vi skal sikre gode boliger i forskellige størrelser og prisklasser til børnefamilierne, singler og de studerende, siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune planlægger 8.000 nye almene boliger de næste ti år frem - men der skal bygges endnu mere, hvis det står til Frank Jensen. 

Læs også Byudviklere: Ny ø kan erstatte københavnsk havnetunnel

I dag stiller Københavns Kommune krav om 25 procent almene boliger i de nye byudviklingsområder, som for eksempel Nordhavn på Østerbro. Men nu vil Frank Jensen brede kravet ud til at gælde alt nybyggeri i København. Og finansiere det med 500 mio. kroner over de næste 10 år.

- Vi kan kun holde fast i den by, vi gerne vil have, hvis vi tager politisk ansvar for at styre boligmarkedet. Ellers kan København ende som en by, hvor det kun er de rige, der har råd til at bo. Min målsætning er, at hver fjerde nye bolig i København skal være almen, og altså til at betale for helt almindelige indkomster, siger Frank Jensen i pressemeddelelsen. 

Læs også Store planer: Hotel til halv milliard bygges nær lufthavnen

Derudover foreslår overborgmesteren, at man giver dispensation fra ældre lokalplaner, så der bliver mulighed for at bygge flere små boliger og vil samtidig have undersøgt, om der skal ændres på de nuværende størrelseskrav til boliger.

Ifølge overborgmesteren vil forslaget generere cirka 1.900 flere almene boliger. Med de 8.000 almene boliger, der allerede er planlagt i København, vil det give 10.000 nye almene boliger frem mod 2027. 

Læs også Kæmpe ombygning af Fisketorvet: Skal passe til omgivelserne