Overborgmester lover fremgang i byggeri

Hvis byggebranchen kan følge med Københavns Kommunes visioner for byen, bliver der brug for alle håndværkere i hovedstaden, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Overborgmester Frank Jensen (S) var på besøg hos Dansk Byggeri Hovedstaden mandag eftermiddag, og der blev ikke sparet på fremtidige byggeplaner i Hovedstaden.
Befolkningsvæksten vil stige voldsomt i København med 100.000 frem til 2025, og det betyder, at der inden for relativ kort tid kommer til at mangle boliger i København, og de skal bygges. Kommunen vurderer, at det handler om 45.000 flere boliger frem til 2025.
- I København er vi meget langt med byudviklingsplanerne for store områder af både den eksisterende del af København og nye dele. Det betyder, at der kommer til at ske rigtigt meget både i forhold til infrastruktur og anden planlægning. Behovet er der, og det vil helt sikkert bringe investorer på banen. Og det betyder øget efterspørgsel efter jer, sagde han til de omkring 60 medlemsvirksomheder, der var mødt op på Carlsbergs Museum, som lagde rammer til overborgmesterens besøg.
Konkret vil København Kommune selv investere op mod 11 mia. kroner i de kommende tre år inden for offentlige bygge- og anlægsopgaver. Der er både afsat penge til energirenovering af offentlige byggeri, ligesom der skal satses på den fremtidige byudvikling i blandt andet Sydhavnen, Valby Syd, Ørestad, og Nordhavn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere