Overblik: Hovedstadsområdet plages af skyderier

Det har været en voldsom weekend med tre skudepisoder i hovedstadsområdet. Her følger en oversigt over de seneste skyderier.

12. oktober: Skyderier på Østerbro og i Søborg. Sent om aftenen bliver der affyret skud på Bopa plads på Østerbro. Politet finder pistol og hylster på stedet. I Søborg bliver en 22-årig mand beskudt, mens han sidder i sin bil og taler i telefon med sin kæreste på Kildegårds Alle.

7. oktober: Skyderier i Farum og på Østerbro. En 30-årig mand bliver dræbt af skud på Hans Knudsens Plads på Østerbro. Den dræbte var et tidligere ledende medlem af banden Brothas Souljaz. I Farum nær Farum Stationsorv løber en 27-årig mand for livet, da en person i en bil peger på ham med en pistol. Mens den 27-årige løber hører han skud blive affyret bag sig.

6. oktober: To skyderier i henholdsvis Ishøj og i Hvidovre. Først bliver der affyret 10 skud ved et boligkompleks i Ishøj, dernæst affyres der 11 skud i Hvidovre omkring Sognegårds Allé. En person bliver ramt i benet og bliver sat af ved Hvidovre Hospitals skadestue.

2. oktober: To personer rammes af skud foran en kiosk i nærheden af krydset ved Bøllegårds Allé og Emdrupdrupvej i Emdrup. I videoen ovenover ses et vidne, der henvender sig til politiet, da et af skudene har ramt af hans bil. 

Se flere billeder fra Local Eyes her. 

1. oktober: En 21-årig mand blev lørdag aften skudt i benet, da han angiveligt bankede på taget af en bil i Albertslund.
Kun to timer senere var den så gal igen, da  en kun 16-årig dreng blev skudt i benet - denne gang i Københavns Nordvestkvarter.

15. september:  En skudsalve lyder ved Nørrebroparken i København. En del af området afspæres af talstærkt politi, der er iført skudsikre veste. Samme dag bliver en ung kvinde og en ung mand beskudt i en bil på vejen Ruten ved Tingbjerg, og en tatovørbutik med relation til Hells Angels beskydes udefra - også på Nørrebro.

5. september: Skyderier på vejen Fuglegavl i Tingbjerg. Ingen personer bliver ramt.

31. august: En mand skyder to betjente og en polsk turist på Christiania, da han forsøges anholdt. Den ene betjent rammes i hovedet, mens den anden slap lettere. Episoden har startet en heftig debat omkring Christianias pusherstreet samt overvågningen af denne.

4. august:  En 21-årig mand rammes i brystet af et skud ved Frydenhøjparken i Hvidovre. Han bliver angiveligt skudt ned, fordi han gør modstand under et røveri.

2. august:  Ukendte gerningsmand laver et såkaldt drive-by-skyderi på Rugvænget i Høje-Taastrup, hvor der affyres skud mod en lejlighed på 1. sal fra en mørk personbil.

31. juli: To personer rammes af skud på en Riccoes kaffebar på Holmbladsgade på Amager. Begge bliver efterfølgende kørt til operation på Rigshospitalet.

2. juli: To mænd kom kørende på knallert på Frederiksgade i centrum af Hillerød og affyrede flere skud mod en tredje mand, der stod og talte i telefon.

26. juni: En psykisk ustabil mand åbner ild mod to betjente i Hvidovre for at dræbe dem. Han var angiveligt inspireret af terroristen Omar el-Hussein.

 17. juni: En 29-årig mand bliver ramt af skud i hoved og bryst i Grantofteparken i Ballerup. Han dør efterfølgende på operationsbordet. 

16. juni: En 23-årig mand bliver likvideret på Frederiksberg efter en skudveksling mellem to biler på Peter Bangs Vej. Politiet mener skudopgøret er et led i striden mellem banden Black Jackets og rockergruppen Gremium.  

16. juni: En bil affyrer et ukendt antal skud mod to personer på Roholmsvej i Albertslund. Ingen bliver ramt. 

15. juni: En borger i en shawarmabar alarmerer politiet, da der bliver affyret skud i krydset mellem Nørrebrogade og Heimdalsgade i København. Projektilerne rammer en mur ved en kiosk. 

8. juni: En maskeret mand går ind i en kiosk på Godthåbsvej på Frederiksberg og affyrer skud. Ingen bliver ramt. 

21. maj: Adskillige skud bliver affyret i Slotsgade i Hillerød, uden at nogen rammes af dem. Politiet anholder fire personer i sagen, der dog løslades igen.

20. maj: Maskerede mænd på en knallert skyder mod en mand på Frederiksgade i Hillerød. 
     
15. maj: På Sydvej i Helsingør bliver to mænd såret af skud i en opgang. Den ene i brystet og begge ben, den anden i det ene ben. De to ofre har ifølge politiet tilknytning til banden Black Jackets.
     
15. maj: En 34-årig mand, der er kendt af politiet, bliver såret af flere skud, da han er ved at lægge varer i sin bil i Københavns Sydhavn. Skuddene kommer fra mindst to maskerede mænd, der springer ud af en varevogn. Manden overlever angrebet.

12. maj: En 26-årig mand bliver ramt af skud fra en forbipasserende bil, da han om aftenen kommer gående på fortovet nær politistationen i Roskilde. To mænd bliver anholdt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere