Hostrup Have er ikke alene: Disse andelsforeninger gik også konkurs

Hostrup Have er langt fra den eneste andelsforening i Hovedstadsområdet, der har måtte dreje nøglen om de seneste år.

Andelsboligforeningen, Hostrup Have, blev i dag begæret konkurs af Nykredit. Foreningen skyldte mere end 1,1 milliard kroner, selvom ejendommen kun var vurderet til 745 millioner.

Hostrup Have er Danmarks største andelsboligforening med 679 boliger. Men foreningen er langt fra den første andelsboligforening i Hovedstadsområdet, der er gået konkurs. 

Årsagen til konkurserne er ofte foreningernes lån, der kan få gælden til at stige voldsomt og pludseligt. Når foreningerne går konkurs hæfter andelshaverne med deres indskud.

De er også gået konkurs

Duegården
Andelsboligforeningen Duegården på Frederiksberg, har begæret sig selv konkurs. Det ville Nykredit i første omgang ikke acceptere, men i foråret 2016 fik foreningen endelig lov af Højesteret til at dreje nøglen om.
Foreningen havde 133 andelshavere, men er nu altså opløst.

Bangsbohus
Andelsboligforeningen Bangsbohus på Frederiksberg havde 75 andelshavere, da den i 2014 fik lov til at gå konkurs af Sø- og Handelsretten.
Andelshaverne i Bangsbohus kunne som følge af en renteswap ikke afdrage på deres gæld, som er betydeligt større end deres ejendoms værdi.
Danske Bank har imidlertid kæret afgørelsen til Landsretten.

Klostergården
På Østerbro i København ligger AB Klostergården. Foreningen har begæret sig konkurs, men ejendommen blev i november 2015 solgt, og de 78 andelshavere er nu lejere.
I forbindelse med salget tabte andelshaverne hele deres indskud, fordi salgsprisen var lavere end lånene i foreningen.

Thurøvej 10-12
Thurøvej 10-12 gik konkurs i september 2016.
Med en ejendom vurderet til 18,4 millioner kroner og en 30 millioner kroners gæld til Nykredit gik den Frederiksberg-baserede forening konkurs. I modsætning til Duegården, som lå i slagsmål med Nykredit, da de gik konkurs, fik de 16 andelshavere lov til at gå konkurs.

Thyra Danebod
Thyra Danebod havde kun to år på bagen, da foreningen i 2010 gik konkurs.
De 77 andelshavere besluttede simpelthen at stoppe med at betale tilbage på lånet. Efter konkursen stod andelshaverne med en andelsforening, der er gået konkurs og en negativ egenkapital på noget, der mindede om 25 millioner kroner. Årsagen til det beløb skal blandt andet findes i foreningens renteswap.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik