OVERBLIK: Her må du lufte hunden uden snor

Hver tredje hundejer glemmer snoren, når de skal lufte den firbenede ven - og det er ulovligt. Se her, hvor du kan være lovlydig og lufte hunden uden snor samtidig.

Når hunden ikke er i snor, når turen går til skove og parker, bliver de dyr, der ellers opholder sig i området, skræmt. Nogle gange ender det tilmed med decideret skambidning af for eksempel vildt, som det senest blev set i skoven ved Lyngby Åmose.

quote Man skal huske på, at hunde er 90 procent ulve inde i hovedet.

Sven Norup, vildtkonsulent i Naturstyrelsen

Faktisk er problemet massivt, og mange hundeejere bliver overrasket, når hunden pludselig stikker i rend, når den har spottet et andet dyr.

Hvad mener du? Deltag i debatten herunder:

- Man skal huske på, at hunde er 90 procent ulve inde i hovedet. Så man kan egentlig ikke bebrejde hundene noget, for det er deres instinkt at forsøge at fange byttet til den flok, de ellers normalt lever i, siger vildtkonsulent i Naturstyrelsen, Sven Norup, og tilføjer:

- Det er sådan set dem, der er i den anden ende af den manglende snor, der er problemet.

quote Det er sådan set dem, der er i den anden ende af den manglende snor, der er problemet

Sven Norup, vildtkonsulent i Naturstyrelsen

Faktisk er det ulovligt at lufte hunden uden snor, men det er langt fra alle, som er opmærksomme på det.

- Det er en overtrædelse af naturbeskyttelsesloven, og der er i forbindelse med den en strafferamme, hvor man kan få en bødestraf for at gå med hunden uden snor, siger Sven Norup til TV 2 Lorry. 

Men der er faktisk også tilbud til dem, der gerne vil slippe hunden fri af snoren. Der er nemlig anlagt en række hundeskove, hvor der ikke kræves andet end fuld opmærksomhed på hunden.

- Vi har jo nogle helt særlige tilbud til de folk, der gerne vil gå løst med deres hund i naturen. Vi har over hele landet et netværk af hundeskove, hvor man kan lufte sin hund løst, siger vildtkonsulenten.

Se herunder, hvor du kan finde en hundeskov tæt på dig.

Kilde: vielskerhunde.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik