Her ses politiet føre den formodede gerningsmand ud af lejligheden. Foto: alarm112danmark.dk

Overblik: Fem familiemord på syv år i Hovedstaden

En mand fra Brønshøj er i dag tirsdag blevet sigtet for at dræbe sine tre børn og børnenes mor. Heldigvis sker de voldsomme episoder sjældent.

Tirsdag morgen blev politiet kaldt ud til en lejlighed i Kobbelvænget i Brønshøj i det nordvestlige København, hvor flere borgere havde hørt spetakler.

Politiet blev mødt af et forfærdeligt syn, da tre børn og deres mord var blevet dræbt i lejligheden med forskellige gerningsvåben.

Læs også Familiemord: Mor og tre børn dræbt i Brønshøj

Da politiet ankom til lejligheden mødte de også børnenes far, som formodes at være gerningsmanden til den uhyggelige drabssag. Selvom det desværre ikke er første gang, at forældre vælger at slå deres børn ihjel, så sker det heldigvis sjældent.

10 gange på de seneste 10 har er det sket, og i halvdelen af tilfældende er det foregået i Hovedstadsområdet - hvis altså dagens drabssag også viser sig at være begået af faderen i Brønshøj.

Læs også Politiet kaldt til husspektakler - finder fire dræbte

Han fremstilles i et grundlovsforhør i aften kl. 21.00 i Retten på Frederiksberg.

Her er en oversigt over de seneste års sager, hvor mor eller far har taget livet af deres egne børn.

  • 11. april 2016: En mand sigtes for og formodes at have dræbt sine tre børn og deres mor i en treværelses lejlighed i Brønshøj i det nordvestlige København. Manden var til stede i lejligheden, da politiet blev tilkaldt ved 7.30-tiden af borgere, der havde hørt råb og støj fra lejlejligheden.
  • 15. oktober 2015: En 36-årig kvinde springer med sin knap toårige datter i favnen ud fra en lejlighed på tredje sal i Høje Taastrup. Hverken mor eller datter overlever springet.
  • 9. februar 2011: skyder og dræber en 44-årig familiefar sine tre børn på to, otte og ti år i Birkerød. Han forsøger at tage sit eget liv.
  •  I foråret 2010: dræber en 50-årig familiefar fra Greve sine to døtre på 18 og 12 år og sin hustru og forsøger derefter at begå selvmord. Manden bliver idømt fængsel på livstid, men vælger at anke dommen. Han har problemer med ægteskab og økonomi.
  • I januar 2010: forsøger en 45-årig far fra Køge at begå selvmord, efter at han har dræbt sin søn på ni år og datter på 12. Begge børn er blevet stukket med kniv, og drengen bliver desuden kvalt. Faren har forgæves kæmpet imod morens ønske om skilsmisse og har mistet sit job. Han bliver idømt en behandlingsdom.