Overblik: Bandekonflikten i Københavns Nordvest-kvarter

Konflikten fik torsdag politiet til at oprette visitationszone i et større område omkring Nørrebro, Husum, Brønshøj og Tingbjerg.

En 19-årig mand er lørdag blevet varetægtsfængslet for et knivoverfald i København i sidste weekend.

Episoden var ifølge politiet en del af en eskalerende bandekonflikt, som siden juni har ført til flere skyderier og knivstikkerier i København.

Få et overblik over nogle af Københavns seneste skudepisoder og knivstikkerier, som kan have tilknytning til bandemiljøet:

Overblik over bandekonflikten på Nørrebro

* 20. juli: Der bliver anmeldt skud i området ved Mjølnerparken. Vidner fortæller politiet, at to personer kom kørende på motorcykel og affyrede skud. Der er ingen anholdte, og tilsyneladende er ingen ramt.

* 19. juli: Der bliver skudt ved Krakas Plads på Nørrebro nær Haraldsgade. I en hæk finder politiet en pistol med skarpe skud. Ingen er anholdt, og ingen er tilsyneladende ramt.

* 18. juli: En mand bliver snittet overfladisk med en kniv på Tomsgårdsvej i Nordvest. Ingen er anholdt.

* 18. juli: Der er skyderi nær Tingbjerg Skole - ingen bliver ramt, ingen er anholdt.

* 18. juli: Der bliver skudt i Mjølnerparken - ingen bliver ramt, og ingen er anholdt.

* 14. juli: En mand bliver stukket to gange i låret og en gang i ballen på Frederikssundsvej. Han bliver af tre mænd trampet i ansigtet. En 23-årig og en 19-årig er fængslet for grov vold. Politiet mener at vide, hvem den tredje er.

* 14. juli: Der er et skyderi på Mimersgade. Politiet finder efterfølgende afskudte hylstre, og dagen efter finder politiet et skudhul i en kaffebar på Heimdalsgade.

* 12. juli: Et medlem af banden Loyal to Familia bliver stukket med en kniv på Mosevej. Politiet eftersøger en navngiven person for at stå bag.

* 16. juni: Ukendte personer affyrer skud fra en en knallert på Frederiksborgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Intet tyder på, at nogen er ramt. Der er heller ingen anholdt.

* 13. juni: På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermiddagen. Den ene affyrer flere skud mod gruppen.

* 13. juni: Der bliver skudt på Bogtrykkervej i Nordvestkvarteret nær Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhylstre, men ingen gerningsmænd eller nogen ramte.

* 12. juni: Der er meldinger om skud på Amager. Ingen bliver anholdt, og ingen er tilsyneladende ramt.

Kilder: Københavns Politi og Ritzau.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik