OVERBLIK: Anna Mee Allerslev-sagen

Den radikale borgmester Anna Mee Allerslev er endt i medierne for sager om leje af festlokaler.

​Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune og partiets spidskandidat til kommunalvalget 21. november, er kommet i problemer, fordi hun gratis lejede rådhushallen på Københavns Rådhus til sin bryllupsreception.

Få overblikket over sagen her:

12. september:

BT skriver, at Anna Mee Allerslev kvit og frit har lånt rådhushallen på Københavns Rådhus til sin egen bryllupsreception i august 2017.

Skatteeksperter vurderer, at værdien af lokalelånet er 65.000 kroner, som der skal betales skat af. Det agter Anna Mee Allerslev ifølge BT at gøre.

Lokalet må ikke normalt udlejes til medlemmer af borgerrepræsentationen til private arrangementer.

Det er dog alligevel en administrativ praksis i kommunen. Her får politikerne lov til at bruge lokalerne, hvis de står ledige.

Anna Mee Allerslev bestilte lokalerne et år forinden. 

13. september:

Anne Mee Allerslev siger til BT, at hun vil bede Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune om at få foretaget en ekstern undersøgelse af Borgerrepræsentationens regler på området for udlejning af lokaler.

Derudover oplyser hun, at hun vil betale 17.316,25 kroner tilbage for maden til en fødselsdagsreception, som hun holdt i 2014 i forbindelse med sin 30-års fødselsdag.

Ifølge borgmesteren fulgte sekretariatet reglerne for officielle, offentlige runde fødselsdagsreceptioner. Derfor sendte de ikke regningen videre dengang i 2014.

Alligevel vil hun nu betale forplejningen. 

13. september:

Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune påtager sig ansvaret for afregningen af Anna Mee Allerslevs lån af rådhushallen.

Økonomiforvaltningens direktør, Peter Steengaard Mørch, siger efterfølgende, at reglerne for udlån af rådhusets lokaler skal strammes op.

13. september:

Statens vagthund på området - det kommunale tilsyn under Ankestyrelsen - beder Københavns Kommune om en udtalelse i sagen for at vurdere, om der skal igangsættes en tilsynssag. 

5. oktober:

BT afslører, at Anna Mee Allerslev fik stillet et festlokale gratis til rådighed hos Øens Murerfirma til sin 30-års fødselsdagsfest i 2014.

Øens Murerfirma har et tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs forvaltning.

Hun har flere gange fremhævet virksomhedens sociale indsats. Og Allerslev var som medlem af dommerkomitéen også med til at give Øens Murerfirma Københavns Erhvervspris 2017.

18. oktober:

Anna Mee Allerslev oplyser, at hun betaler 65.000 kroner for leje af rådhushallen til sin bryllupsreception.

24. oktober:

Anna Mee Allerslev oplyser på Facebook, at hun har bedt om en regning, så hun kan betale Øens Murerfirma. Regningen er på 1000 kroner, skriver hun.

24. oktober:

Bo Nissen Knudsen trækker sig som formand for Hovedstadens Radikale Venstre. Han kan ikke længere stå inde for valgkampen og Anna Mee Allerslev. 

Han beskylder hende for at prioritere interne intriger samt for at lyve og underminere partiforeningen. 

Kilder: BT, Ritzau, Anna Mee Allerslevs facebookprofil.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

bykonger

Disse Lorry-bykonger har været borgmestre i længst tid

Ole Bjørstorp

Bykonge vraget og er snart færdig som borgmester - her er afløseren

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere