Otte års fængsel til håndværker for bombe mod familie

Bombe under familiebil i Valby og afpresning giver fængsel til to mænd, hvoraf den ene udvises til Polen.

Arkaduisz Plonski og Adam Hinc kan se frem til otte år i fængsel for den bilbombe, de i fællesskab placerede under en families bil i Valby i august sidste år. Det afgjorde Retten på Frederiksberg fredag.

Mændene placerede en bombe under familiens bil, fordi familien ikke ønskede at betale de 750.000 kroner, som Plonski krævede for renovering af ejendommen, vurderede retten.

Den 54-årige Hinc og den 38-årige Plonski er kendt skyldige i grov afpresning, bombesprængning samt drabsforsøg.

Under sagen har Hinc og Plonski, der er er entreprenør, nægtet sig skyldige, men beviserne er i orden, fastslår nævningetinget.

Plonski er dansk statsborger med polske rødder. Hinc, der er polsk statsborger, er samtidig udvist af Danmark.

Det kom frem i retten, at Hinc tidligere er dømt for afpresning og tyveri ved brug af vold eller våben. Retten peger på, at det er mest sandsynligt, at det var Hinc, der placerede bomben.

Hans forsvarer Kristian Mølgaard mener dog, at Hinc skal have en lavere straf, da han ikke havde et selvstændigt motiv for forbrydelsen.

- Hinc er blevet brugt som et redskab i den her sag, og skal derfor idømmes en straf, der er lavere end Plonkis, sagde han i retten.

Hinc, der ikke har udtalt mange ord gennem hele forløbet, greb muligheden ved retsagens afslutning til at forsvare sig.

- Jeg er uskyldig, jeg havde intet med bomben at gøre, sagde han i retten.

Det mente retten dog ikke og gav i stedet senioranklager Jakob Buch-Jepsen ret i, at der det var en skærpende omstændighed, at forbrydelsen er sket i forening og under nøje planlægning mellem dem.

- Gerningsmændene har ikke udvist noget hensyn, da bomben kunne ramme alle i familien, der satte sig ind i bilen, forklarer han i retten.

De anker begge dommen til frifindelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik