Østerbro og Nørrebro: Skraldemænd nedlægger arbejdet

Beboere på Østerbro og Nørrebro får ikke hentet skrald i dag, da skraldemændene har nedlagt arbejdet i sympati med kolleger.

55 skraldemænd fra City Renovation har valgt at nedlægge arbejdet i dag i sympati med fire kolleger.

De fire kolleger kører med pap og papir og arbejder på akkord, men ifølge en mail som skraldemændene har sendt til TV 2 Lorry i dag, er de fire medarbejdere hårdt presset både fysisk og psykisk på grund af akkordarbejde. Medarbejderne kan ikke nå deres arbejde inden for den tid de har til rådighed.

Der var oprindeligt otte medarbejder, som varetog opgaven med pap og papir, men efter en virksomhedsoverdragelse blev de otte medarbejdere til fire. Ved virksomhedsoverdragelsen i august 2015 blev medarbejdere flyttet fra virksomheden M. Larsen Vognmandsfirma til City Renovation, som efterfølgende overtog kontrakterne på Østerbro og Nørrebro fra firmaet M. Larsen.

Skraldemændene skriver i mailen til TV 2 Lorry, at de mødes igen onsdag morgen kl. 05, og at de er kede af de gener, det måtte have for de berørte beboere på Østerbro og Nørrebro.

Der bliver derfor ikke samlet affald ind i de to københavnerbydele. Det gælder alle ordninger bortset fra glas, mobilsug og farligt affald, disse opgaver varetages af andre renovatører.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik