Østbander slår til i ferien

Politiet advarer nu om, at tyvebander fra Østeuropa står klar med brækjernet, når tusindvis af danskere i denne tid drager på ferie. Det skriver Ekstra Bladet.

Normalt oplever politiet, at antallet af indbrud falder hen over sommeren, men sidste år så politiet en usædvanlig stigning i antallet af indbrud i industriferien.

Hos Nordsjællands Politi oplever de for eksempel normalt omkring 50 indbrud om ugen i de klassiske sommerferieuger 29 og 30, men sidste år steg tallet til 150 indbrud om ugen.

- Vi går ud fra, at det samme vil ske i år. Vores vurdering er, at det er omrejsende kriminelle, der først og fremmest kommer fra Rumænien, Litauen og Polen, fortæller politiinspektør og chef for Task Force Indbrud Karl Erik Agerbo.

Danmark berygtet som "tag selv bord"

Eksplosionen i sommer-indbrud skyldes ikke mindst, at indbrudsturisterne fra Østeuropa er velorganiserede og har planlagt deres tyvetogter med hjælp fra herboende østeuropæere.

- Vi har i flere sager set, at de organiserede indbrudstyve får hjælp med logistikken fra landsmænd i Danmark. Det er for eksempel til bolig, biler og hvor de skal bryde ind, siger Karl Erik Agerbo.

Hos politiet i den litauiske by Kaunas, hvor en stor del af de litauiske indbrudstyve kommer fra, mener man, at de lokale kriminelle rejser til Danmark, fordi landet er berygtet for at være et 'tag selv-bord'.

43.266 indbrud i DK i 2012

- Det er kendt, at det er nemmere at begå tyveri og indbrud i Danmark, fordi folk ikke er lige så gode til at beskytte deres ejendom og ejendele som her.

For eksempel har mange danskere jo ofte dyrt værktøj og andet liggende i ulåste haveskure, som man kan gå lige ind fra gaden og stjæle, siger chefen for Kaunas' anklagemyndigheds afdeling for organiseret kriminalitet og korruption, Tomas Staniulis.

I 2012 var der 43.266 indbrud i beboelser i Danmark. Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter(NEC) vurderer, at hvert 3. indbrud i herhjemme begås af en østeuropæer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik