Oslo-færgen kan måske sejle igen fredag

Oslo-færgen er slemt tilredt efter morgenens brand. Alligevel kan den muligvis allerede sejle videre fredag.

Branden på Oslo-båden "Pearl of Scandinavia" har sat sine tydelige spor på bådens bildæk, hvor lugten af brændt gummi stadig hænger tungt i luften.

Men hvis politiets teknikere bliver færdige i tide, kan færgen snart være tilbage i farvandet mellem Danmark og Norge.

- Vi har indtil videre ingen grund til at tro, at branden er påsat. Vores teknikere fortsætter arbejdet i morgen, og hvis de bliver færdige, skal færgen formentlig allerede ud og sejle igen fredag, siger Mette Lindskov fra Københavns Politi.

Politiets teknikere har slået fast, at branden opstod i en elbil af mærket Nissan, der stod til opladning på bildækket. Kun skelettet er tilbage, mens en anden bil, der stod ved siden af elbilen, nok heller ikke kommer til at køre igen.

Politiets tekniske undersøgelser peger indtil videre på, at det var en teknisk fejl i elbilen, der forårsgade branden.

Det har i et godt stykke tid været muligt at få sin elbil opladet på Oslo-færgerne, men hvis det er den mulighed, der har forårsaget branden, vil DFDS kraftigt overveje, om de stadig vil udbyde den service.

- Hvis det har medvirket til branden, vil der selvfølgelig blive kigget på det, siger Gert Jakobsen, der er kommunikationschef i DFDS.

Den beslutning vil dog først blive truffet, når politiets endelige undersøgelse ligger klar.

Da branden brød ud omkring klokken seks i morges, blev de sovende passagerer samlet i færgens restaurant, mens røgdykkere blev sendt ned på bildækket. Inden de nåede frem havde bådens sprinkleranlæg allerede slået flammerne ihjel, og skibet kunne ved egen kraft lægge til i Københavns lidt over middag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik