Oscar-vinder indspiller ny storfilm i København

Ben Kingsley spiller den ene hovedrolle i filmen 'Backstabbing for Beginners', som blandt andet optages i København.

The Danish Girl, Wallander, Broen III. De senere år har budt på et stigende antal internationale produktioner, der delvist er blevet optaget på Sjælland, og snart kommer en ny stor produktion til København. 

Det drejer sig om 'Backstabbing for Beginners' - en ny thriller, skrevet og instrueret af danske Per Fly, hvis instruktør-CV tæller anmelderroste film som 'Bænken' og 'Arven'.   

Hovedrollerne i den nye film spilles af stjerneskuespilleren Ben Kingsley og den unge Theo James, der blandt andre har gjort sig bemærket i Divergent-filmserien.

Copenhagen Film Fund har investeret tre millioner kroner i filmen, hvilket medfører, at store dele af produktionen bliver lagt i København og omegn.

'Backstabbing for Beginners' er inspireret af en sand historie om en dansker, der får sit ønskejob i FN’s Oil for Food-program. Her kastes han ud i en magtkamp mellem diplomater, regeringer og grådige virksomheder, der gerne vil tjene penge på Saddam Husseins olie i Irak. 

- Det er vigtigt for mig, at vi kommer til København og optager dele af filmen. Selvom skuespillerne taler engelsk og 'Backstabbing for Beginners” er en international historie om korruption, er det vigtigt for mig, at et dansk publikum kan relatere til og har lyst til at se filmen. Det er mit udgangspunkt, siger instruktør Per Fly i en pressemeddelelse. 

Filmens samlede budget på 58 millioner kroner er foruden fonden finansieret af Det Danske Filminstitut og aktører i norden, USA og Canada.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik