Ørnene letter i Gribskov

To unge fiskeørne i Gribskov er nu flyveklar. Søndag og mandag tog de deres første flyveture fra reden midt inde i skoven tæt på Lille Gribsø. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Ungerne flyver meget nu og sidder stort set kun på reden, når de bliver fodret, fortæller næstformand i Dansk Ornitologisk Forening i Nordsjælland, Luise Ekberg, som har fulgt ørnene tæt siden foråret.

Der er kun tre fiskeørnepar, som yngler i Danmark i år, og det ene par i Nordvestjylland mistede forleden sine tre unger, der blev taget af en stor hornugle.

- Men store hornugler har vi heldigvis ikke lige her i området. Her har vi været mest bange for duehøgen, som også kan finde på at tage fiskeørnens unger, men den største fare er nok drevet over nu, når ungerne er begyndt at flyve. Det betyder ikke, at al fare er overstået.

Som regel overlever kun én unge

Fiskeørne får to til tre unger, og som oftest er det kun en unge, der lever efter det første år, siger Luise Ekberg til Frederiksborg Amts Avis.

Hun var den første til at opdage fiskeørneparret, da parret første gang byggede rede i Gribskov i 2011 og fulgt parret i Gribskov lige siden.

Fiskeørnene i Gribskov kan ses frem til formentlig starten af september, inden de trækker syd på til Afrika.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik