Orker og elvere forgyldes: Får halv million til rollespil i Hareskoven

Hareskoven kommer snart til at rumme et eventyrligt rollespilsområde, der nu modtager 500.000 kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv.

Det er sjældent man ser orker, elvere, troldmænd og andre skabninger i hed omfavnelse, men det kan meget vel have været tilfældet, da foreningen Rollespilsfabrikken for nylig blev tildelt en halv million kroner.

Pengene har foreningen fået bevilliget fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der uddeles af Friluftsrådet, og de skal nu bruges at forvandle et område i Hareskoven til et eventyrlandskab, som skal få flere unge til at opleve naturens fortællekraft, oplyser Rollespilsfabrikken i en pressemeddelelse.

Rollespillerene har siden 1990’erne brugt Hareskoven som hjemsted for mange dramatiske slag fra eventyrverdenen med sværd, økser og troldom, og nu bliver faciliteterne i skoven endnu bedre for engagerede deltagere.

Den halve million skal blandt andet bruges til at bygge sheltere og to store bålhytter til de mange rollespilsarrangementer. Samtidig skal den gamle spejderhytte, som er centrum for rollespilsarrangementerne i Hareskoven, gøres mere middelalderlig.

Og så er det meningen, at man ved hjælp af mobile scenografielementer kan forme området fra arrangement til arrangement. De nye rollespilsfaciliteter forventes at stå klar til maj næste år.

- Rollespilshytten i Hareskoven bliver både et knudepunkt for frivilligt engagement, inklusion og en arena for eventyrlige friluftsoplevelser for børn og unge. Vi er utroligt glade for at Friluftsrådet har valgt at støtte projektet, siger Jesper Kristiansen fra Rollespilsfabrikken.

Unge fra Tingbjerg skal ud i skoven

Det er dog ikke kun rollespillerne i foreningen, der vil få glæde af det nye område. Rollespilsfabrikken arbejder tæt sammen med socialforvaltningen i Københavns Kommune om projektet ’Ny Start’, hvor unge fra især Tingbjergområdet bliver introduceret til rollespillet og skal hjælpe til med at skabe området.

Det sociale aspekt er en af de ting, som gør, at Friluftsrådet vurderer projektet til at være noget ganske særligt.

- Rollespil er en fantastisk friluftsaktivitet, som skaber stærke fællesskaber og sætter naturen i spil på en helt ny måde. Det er fascinerende, legende og fantasifuldt, og derfor appellerer det til nogle børn og unge, som måske ikke ellers ville have fået så meget frisk luft, siger Jan Ejlsted, der er direktør i Friluftsrådet.

Projektet åbner samtidig rollespilsområdet for blandt andet skoler og børnehaver, og det vil også være åbent og tilgængeligt for alle andre - så man kan spise sin madpakke i bålhytten eller overnatte i shelterne, når de ikke er i brug af orker og elvere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik