Organisation: P-kaos blokerer for vækst

Servicebiler har store problemer med parkering og fremkommelighed i København. Det hæmmer væksten, mener erhvervsorganisation.

Besværet med at komme frem og finde en plads til servicebilen koster københavnske arbejdspladser, fordi virksomhedernes omkostninger og priser stiger. Sådan lyder det fra erhvervsorganisationen TEKNIQ, som har installationsvirksomhederne som medlem.

- Alle som har prøvet at zigzage sig vej gennem byen om morgenen kan levende forestille sig, hvor umuligt det er at rykke hurtigt ud til et sprunget vandrør, en utæt gasledning eller komme frem med materialer til ministerierne på Slotsholmen, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

TEKNIQ står bag en ny undersøgelse, der viser, at 93 procent af organisationens medlemmer i København mener, at Københavns trafikforhold er en barriere for vækst. Undersøgelsen viser samtidig, at København er det sted i landet, hvor problemerne med fremkommelighed og parkering er den værste væksthæmmer.

De vanskelige forhold for erhvervslivets biler gør det desuden dyrere end nødvendigt at bo og drive virksomhed i København, lyder det fra TEKNIQ.

- Forbrugerne betaler mere, når teknikerne bruger længere og længere tid på at lede efter en p-plads. En plads, der kan ligge så langt væk, at der skal bruges endnu mere tid på at rende rundt i gaderne for at bære værktøj og materialer fra bilen og hen til kundens adresse. Det kan lyde som en lille ting, men for de kunder, som skal betale den forhøjede regning, er det en stor forhindring for at få håndværkerhjælp i hjemmet eller virksomheden, siger underdirektør Tina Voldby fra TEKNIQ.

For at forbedre situationen foreslår organisationen TEKNIQ en forsøgsordning med p-pladser som er forbeholdt servicebiler i dagtimerne.