Øresundskollegiet er plaget af rotter, lus og kakerlakker

Rotter, væggelus og kakerlakker er blevet en del af hverdagen for mange af de 1.500 beboere på Øresundskollegiet på Amager.

En privat indsamlet liste fra kollegiet viser, at der alene i sidste halvår af 2013 var over 25 tilfælde af skadedyr på værelserne. Det skriver metroxpress.

Læs også: Bestyrelsesformand: Væggelus er et problem

Især væggelusen, en blodsugende tæge, hærger. Det er så slemt, at kollegiet har indkøbt en frysecontainer, hvori beboerne kan fryse krybene i deres inficerede møbler ihjel.

Kollegiets ledelse er skyld i, at problemet har bredt sig, mener flere af beboerne.

»Kollegiets bekæmpelse er uden tvivl utilstrækkelig. De jager bare væggelusene rundt til andre værelser ? skal det være effektivt, skal hele kollegiet behandles,« skriver en beboer i kollegiets Facebook-gruppe.

Charlotte Jensen, som bor på kollegiet, er enig.

»Hele etager er plaget af væggelus, og der kunne man gå ind og sprøjte. Men i stedet tager man et enkelt værelse ad gangen.«

Og det nytter ikke noget, mener Jørgen Lauridsen, der ejer Amager Skadedyrsservice.

»I sådan en gammel bygning kan væggelus spadsere fra en opgang til den næste. Er et værelse ramt, skal alle rum sprøjtes både over, under og ved siden af,« siger han til metroxpress.

Kollegiets bestyrelsesformand, Nicolai Gad, er bekendt med problemet og lover handling.

»Vi lytter til folk og ved, at det er et stort problem. Det er et klart fokusområde, og på vores sidste bestyrelsesmøde har vi besluttet, at vi skal blive bedre til at registrere tilfælde af skadedyr, så vi kan få gjort noget ved det,« siger han til metroxpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik