Opslag om ti-årig pige efter brand fik donationer til at vælte ind

Over 400 har tilmeldt sig facebookgruppe, der samler ind til de beboere, der er berørte af brand på Amager. Nabo må frabede sig flere tøjdonationer i dag.

Lugten af røg fra branden på Tingvej på Amager vækkede også Stella Andersen lørdag morgen.

Cirka 40 personer blev evakueret fra branden, der spredte sig til taget af bygningen.

Selvom Stella Andersen opgang ikke var berørt af branden, gjorde mødet med en ti-årig pige i gården så stort indtryk på hende, at hun startede en indsamling på Facebook:  

- Jeg så hende stå sammen med sin mor, der stod i morgenkåbe nede i gården. Begge havde forladt deres brændende lejlighed uden sko på. Det kunne jeg ikke holde ud at tænke på. Jeg måtte gøre et eller andet, siger Stella Andersen.

Derfor lavede hun et opslag på Facebook-siden ’Amager’, hvor hun efterlyste tøj til dem, der er berørt af branden.

Det samme har Facebook-gruppen ’Indsamling: Efter brand på Tingvej juni 19’ gjort, og det har givet travlhed lørdag.  

Må frabede sig flere donationer i dag

Over 400 har tilmeldt sig gruppen 'Indsamling: Efter brand på Tingvej juni 19’, hvor flere viser interesse for at hjælpe de berørte. 

- Vi har allerede modtaget over tyve sække med tøj, så vi har været nødt til at skrive, at vi helst ikke skal modtage mere tøj i dag, siger Stella Andersen, der har været overvældet over de mange donationer.

- Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg har fået så lidt søvn i nat, men jeg har simpelthen fået tårer i øjnene flere gange i dag over de mange mennesker, der har tilbudt ting og deres hjælp, siger Stella Andersen.

Brug for overblik over berørte

Ifølge Stella Andersen mødes beboere, der er forsikrede, med deres forsikringsselskaber søndag. Men det er hendes indtryk, at flere af de berørte ikke er forsikrede.

- I aften og i morgen skal vi have overblik over, hvad vi har modtaget og forsøge at finde ud af, hvad folk har brug for, siger Stella Andersen.

Stella Andersen vil sammen med de andre frivillige også finde ud af, om der er mulighed for at stable en indsamling på benene, der kan hjælpe de berørte økonomisk. 

Ingen kom til skade

Branden startede angivelig i et køkken.

Ingen kom heldigvis til skade i branden.

Ifølge Hovedstadens Beredskab er et følgeskadefirma indsat for at begrænse vandskader i de underliggende lejligheder i ejendommen.

Hovedstadens Beredskab kommenterer på den voldsomme brand.
 
 
Foto: Presse-fotos.dk
 
 
Foto: Jesper Jakobsen / TV 2 Lorry
 
 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik