Opsigtsvækkende dom: Kokke får 1 million kroner

To kokke fra den tidligere restaurant Indian Taj i København skal have udbetalt 982.000 kroner i manglende løn og feriepenge, slår Københavns byret i dag fast.

De to kokke fra Nepal og Indien arbejdede i flere år mellem 12 og 14 timer dagligt alle ugens dage på restaurant Indian Taj (nu Guru Indian Restaurant, red), men fik ingen ferie og kun udbetalt 6.000 kroner i løn om måneden. Det skriver Fagbladet 3F.

Derfor lagde 3F på vegne af de to medlemmer i maj 2013 sag an mod Indian Taj. Blot en måned gik selskabet dog konkurs, men foretag umiddelbart inden en virksomhedsoverdragelse af både restaurant og medarbejdere fra det gamle Taj International til det nye ITR Group.

Restauranten fortsatte herefter under dens nye navn, Guru Indian Restaurant.

Men i dagens dom blev det slået fast, at det nye selskab ITR Group skal hæfte for kravene, da virksomhedsoverdragelsen er sket for netop at undgå at betale de to kokke deres retmæssige løn.

Advokat Noaman Azzouzi, der repræsenterede de to kokke i byretten, kalder dommen for opsigtsvækkende.

- Det betyder, at en arbejdsgiver ikke kan slippe for et lønmodtagerkrav ved at lade et selskab gå konkurs og lade et andet selskab overtage, siger advokat Noaman Azzouzi.

ITR Group ApS har 14 dage til at betale de 982.000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik