Opråb: Stop massivt svineri i naturområde

Et opslag, der viser bunker af skrald i Karlstrup Kalkgrav, bliver delt vidt og bredt i øjeblikket.

Da Cecilie Damgaard mandag aften tog en tur i Karlstrup Kalkgrav i Solrød blev hun dybt forarget over det syn, der mødte hende.

quote  For naturens og dyrelivets skyld, så håber jeg, det her kan vække nogle tanker hos dem, der ikke kan rydde op efter sig selv.

Cecilie Damgaard

Poser, tomme dåser, plasticbøtter, håndklæder, chipsposer og mælkekasser - bunker af skrald, som de mange besøgende har efterladt i naturområdet.

Drenge smed håndklæder i kalkgraven

Hun overværede også en gruppe drenge, der smed tøj og brugte håndklæder i vandet, mens de grinede og kaldte hinanden 'mijøsvin', fortæller hun.

 - Derved er de jo faktisk klar over, hvad de gør men tydeligvis ikke, hvilken konsekvens det har for naturen, dyrene og dem selv i sidste ende, siger Cecilie Damgaard til TV 2 Lorry. 

Hun blev så gal, at hun satte sig til tasterne, noget hun normalt ikke gør.

quote  - Det er en perle, der lige nu ligner sidste dagen på Roskilde Festival, og det er pinligt

Cecilie Damgaard

 - Tænk så dejligt et sted bliver ødelagt af mennesker på den her måde, det er ganske enkelt pinligt, at vi ikke længere kan have et sted vi kan være i sommervarmen, uden at nogle gæster skal ødelægge oplevelsen, og stedet sådan her, skrev hun blandt andet i et facebook-opslag.

Et opslag der nu er delt over 800 gange

 - Jeg havde slet ikke troet mit opslag ville nå så langt ud, siger hun.

Ligner Roskilde Festival

For Cecilie Damgaard handler det om at udvise respekt for naturen, og hun ærgrer sig over at det smukke naturområde må lide under bunkerne af skrald.

 - Det er en perle, der lige nu ligner sidste dagen på Roskilde Festival, og det er pinligt, siger hun.

Hun ærgrer sig over den tendens, man ofte ser, at når nogen har smidt noget skrald, så kommer der mere til, fordi folk tænker: 'Så smider vi også bare vores skrald her.

 -  For naturens og dyrelivets skyld, så håber jeg, det her kan vække nogle tanker hos dem, der ikke kan rydde op efter sig selv, lyder det også i hendes opslag.

Arrangerer selv oprydning

Efterfølgende har Cecilie Damgaard sammen med en veninde oprettet facebook-eventet: Red Kalkgraven!, hvor de to kvinder opfordrer folk til at deltage i en oprydningsdag den 7. august kl. 16:00.

 - Men det er så nemt at brokke sig og håbe, at nogle andre gør det beskidte arbejde, som i dette tilfælde er at rydde op. Så derfor synes jeg da helt klart, at jeg ville se, hvor mange der egentlig er villige til at gøre bare en lille smule - men alligevel så meget for stedet.

-  Og så krydser vi jo bare alt, hvad vi kan for, at vi ikke er de eneste, der dukker op, siger Cecilie Damgaard til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Cecilie Damgaard

Naturstyrelsen: Vi kan ikke gøre mere

TV 2 Lorry har tidligere berettet om massive mængder af skrald i området. 

Kalkgraven er statens ejendom, og det er dermed Naturstyrelsen, som administrerer området.

Hvis man spørger Kim Søderlund, som er skovrider i Naturstyrelsen, bliver der faktisk gjort noget for at mindske affaldsproblemet:

- Vi har en medarbejder fra styrelsen, der rydder op i området, vi har skovhjælpere fra Vestskoven, der hjælper, og vi har et samarbejde med kommunen, hvor nyttejobbere hjælper med at rydde op, fortæller han.

Men han erkender, at deres indsats ikke er nok til at løse problemet:

- Det er ikke fordi, vi synes, at der ser pænt ud, men vi kan ikke gøre mere med de ressourcer, vi har. Vi kan heller ikke løse problemet, når borgerne ikke vil overholde gældende lovgivning. Det er ulovligt at smide affald i området – at folk vælger at gøre det alligevel, kan vi ikke gøre noget ved. Vi kan rydde op, men vi har ikke kapacitet til at gøre det hele tiden, siger han.

Karlstrup Kalvgrav
Karlstrup Kalvgrav
Foto: VisitGreve

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik