Opråb fra Dyrenes Beskyttelse: Fæld ikke dine træer

Fældning og beskæring af træer mellem marts og oktober gør egernfamilierne hjemløse.

Det bliver lunere i luften, og det får mange danskere til at trække i arbejdstøjet. Og der er ikke længere nogen undskyldning for at lade være med at beskære eller fælde det træ i baghaven, som er blevet lige lovlig stort.

Og dog. Dyrenes Beskyttelse giver dig faktisk en særdeles god grund til at udskyde træfældningsprojektet.

quote Når et redetræ fældes, bliver ungerne hjemløse, inden de er klar til at stå på egne ben

Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse

Når du fælder eller beskærer træer mellem marts og oktober måned, risikerer du nemlig at gøre egernfamilier hjemløse – midt i yngleperioden.

- Egern bruger rederne i haverne året rundt, men især fra marts måned og frem til efteråret er der aktivitet og unger i rederne højt i trækronerne. Derfor kan du hjælpe egernet og dets unger ved at undlade at fælde træerne i denne periode, siger teamleder i Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral Camilla Jensen.

Og det er faktisk ikke kun en hjælp for egernfamilierne at undgå træfældning på den tid af året. Det redder også liv.

Egernunger er ikke som Chip og Chap

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 har allerede fået de første anmeldelser om egernunger, der er fundet på jorden. Og selvom det er sjovt, når Anders And fælder Chip og Chaps grantræ i Disneys Juleshow, så er der ikke meget at smile af, når det sker i virkeligheden.

- (…) Når et redetræ fældes, bliver ungerne hjemløse, inden de er klar til at stå på egne ben. Og det betyder altså ofte, at egernungerne ikke overlever, siger Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Hvis en rede er dumpet ned i haven med medtagede egernunger i, skal du ringe til Vagtcentralen 1812. Her kan du få vejledning i, hvordan du giver egernungerne den bedste chance for overlevelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik