Oppositionen raser i Gribskov: ”Magtarrogance og skandale”

Det sker kun sjældent, at byråd flytter rundt på udvalgs- og formandsposter. Nu gør de det i Gribskov til stor frustration for Socialdemokratiet og Nytgribskov.

Det politiske opgør i Gribskov har ulmet længe. Nu får det personlige politiske konsekvenser for i alt fem kommunalpolitikere, idet de ikke længere skal være udvalgsformænd.

- Det er en skandale. Det vidner om totalt amatøragtig ledelsesstil, siger Bo Jul Nielsen, Socialdemokratiet, afsat formand for Teknisk udvalg i Gribskov Kommune.

quote Det er udtryk for magtarrogance, at man på den måde bruger en budgetdiskussion til at sætte sin modstander udenfor indflydelse.

Morten Ulrik Jørgensen, Nytgribskov, afsat formand for Plan-og Miljøudvalget, Gribskov Kommune

De fem fyrede formænd er alle fra Socialdemokratiet og Nytgribskov.

De blev sat fra bestillingen da byrådet i Gribskov fredag aften fordelte pladserne i udvalgene.

- Det er udtryk for magtarrogance, at man på den måde bruger en budgetdiskussion til at sætte sin modstander udenfor indflydelse, siger Morten Ulrik Jørgensen, Nytgribskov, afsat formand for Plan-og Miljøudvalget, Gribskov Kommune.

Besparelse koster formændsposter

quote Det er ikke det mest almindelige, men vi vil gerne spare på os selv. Og en lille million: Det rækker altså langt

Kim Valentin, Venstre, borgmester, Gribskov Kommune

Fyringerne kommer efter længere tids politisk kurre på tråden i Gribskov. Det begyndte for alvor fredag den 25. november. 

Her blev Socialdemokratiet og Nytgribskov, som indtil da havde været en del af budgetforliget, hægtet af. I stedet lavede Vestre-borgmester Kim Valentin et nyt budgetforlig med Dansk Folkeparti og de Konservative.

Dengang følte oppositionen sig snigløbet, da de ikke hørte om det vedtagne budgetforlig, før de kunne læse om det på nettet. 

Nu er den så gal igen.

En del af budgettet er nemlig at spare 900.000 kroner på de politiske udvalg ved at nedlægge tre udvalg.

Det kræver en omrokering – og her blev der altså ikke plads til de fire tidligere formænd.

- Det er ikke det mest almindelige, men vi vil gerne spare på os selv. Og en lille million: Det rækker altså langt, siger Kim Valentin, Venstre, borgmester, Gribskov Kommune.

Omrokeringen er vedtaget med 12 stemmer mod 11.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik