Oplev Lorryland: Naturskønne og historiske Fredensborg

Is ved Esrum sø, Chaluphuset bygget af Frederik IV. og højskole for alle på Krogerup. Det kan du opleve i Fredensborg denne sommer.

Mad og drikke af kongelig standard

Disse dage er de høje træer grønne ved Fredensborg slot. Og hvis man følger en allé fra slottet, kommer man til Chaluphuset. Chaluphuset og eller Skipperhuset blev bygget af Frederik IV. i 1725.

Huset har en righoldige historie og kultur omkring Fredensborg By, der for så vidt starter med Frederik IV., der i 1722 byggede Fredensborg Slot.

Man kan i dag fra Skipperhuset og Chaluphuset opleve Bådfarten Esrum Sø, Restaurant Skipperhuset samt det spændende bygningsværk med den smukke slotspark med dens historie i baggrund.

Se og læs mere her

 
 
Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Historisk Ringovn på Nivaagaard Teglværks

Mursten skal brændes, før de kan bruges, og det er ikke nødvendigvis en let proces. Men i år 1870 kom denne nye ringovn til, og det var den første af sin slags. Ovnen var funktionel i lige godt 100 år.

Her kunne man brænde flere mursten end det hidtil havet været muligt. Ovnen var nemlig rund og derved kunne man holde liv i ilden i døgndrift og brande enormt mange sten.

Den kæmpemæssige ovale bygning består af selve ovnen og et tørreloft.  Men også adskillige omkringlæggende bygninger blev brugt til maskiner og andre remedier. Ringovnen er derved kulturbærer for fortællingen om industrialiseringen og udvikling af bygning kulturen i Danmark.

Åbent: Hver søndag frem til 11 august kl. 19 efter aftale.   

Se og læs mere her

 
 
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Ritzau Scanpix

Krogerup Højskole for alle

Højskole behøver ikke kun at være for unge. På Krogerup har de højskole både for børn og ældre. Alle kan mærke højskolestemningen, når der bliver holdt foredrag og andre arrangementer.

Hvis man er interesseret i at mærke stemningen, er alle inviteret til at komme til Krogerup Cafe hver tirsdag klokken 20, det koster 30 kroner. For pengene får man adgang til foredrag eller debat også er der kaffe og kage.

Se og læs mere her

 
 

Sorup is og kaffe stue

Den hyggelige kaffestue har udover udsigt til Esrum Sø. På kaffestuen rør de selv syltetøjet til deres hindbersnitter, og der serveres Hansas is. I det hele taget et dejligt og populært sted lige ved vand. 

Se og læs mere her

Hvis du vil se flere sommertips, så se med her. Vi har samlet Lorrys sommer aktiviteter på et kort


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik