Oplev Lorryland: Herlev er mere end gennemkørsel og hospital

Herlevs sommerliv er andet end hospital og gennemkørsel, som fordommene ellers lyder. Der er både park, sportsklub, lokalhistorisk arkiv og dagblad.

Da TV 2 Lorry spurgte borgere, hvad de tænker, når de hører ordet Herlev, stod det klart, at mange fordomme om Herlev lever i stor stil.

Adspurgte mener i høj grad, at Herlev ikke er meget andet, end en by man bare kører gennem eller kommer til, hvis man har et ærinde på hospitalet.

Men det langt fra sandheden. Herlevs sommerlandskab er meget og andet end det høje hospital og byens brede veje.

 

Elverparken

Parken i Herlev er oprindeligt fra 60'erne, men blev renoveret i 2016, og så er den næststørste park i Herlev. Parkens landskab er tilrettelagt ud fra tre hold arkitekters ideer, der har designet parken, som den ser ud nu.

Elverparken fungerer også som et kulturalt samlingspunkt med det flittigt brugte amfiteater og de årlige begivenheder fra Sankt Hans aften til Juliemarked. Parkens sø er bosted for haletudser og andre kryb, som særligt børn finder interessante.

Så er der også svævebanen, hvor man kan lufttørre i vinden, hvis man er blevet lidt våd ved tussefangst i søen.

Læs mere om - og se mere af Elverparken her.

 
 
Foto: Christian Als / Ritzau Scanpix

Squashklub

Mange forbinder squash med en orange sodavand, men det er også en særdeles hård sportsgren. Sportsklubben Herlev Hjorten Squash er landet største af sin slags med 900 medlemmer.

Sportshuset afholder flere turneringer, og er dermed et samlingspunkt for squashentusiaster landet over. Klubben har netop afholdt sit 40 års jubilæum, og er et rigtigt godt sted, hvis man vil have pulsen op med en ketsjer i hånden.

Læs mere om squashklubben her.

 
 
Foto: Claus Bjørn Larsen / Ritzau Scanpix

Lokalhistorisk arkiv

På Herlev Bibliotek er lokalhistorien samlet. Arkivet består af gamle aviser, 500 hylder og titusindevis af billeder, som til sammen fortæller Herlevs historie.

Meget af materialet er samlet af Vagner Sørensen. Oplysninger som hvornår Herlev fik sit eget elektriske juletræ, og hvordan byen så ud på en pågældende dag i fortiden, det er alt sammen at finde bag de tunge mure, som udgør akivet. Så hvis man vil vide noget om Herlev, skal man lægge vejen forbi arkivet.

Læs om Lokalhistorisk arkiv her.

Herlev Bladet

En god historie er, hvad det lokale dagblad har næse for. En lille gruppe journalister sidder nemlig dagligt på den lokale redaktion, og de fortæller borgerne og omverden om, hvad der sker i Herlev netop nu.

Bag alle nyhederne er der en fond, som udover at drive dagbladet, deler penge ud til nogle af dem der søger. De seneste 10 år har fonden delt mere end 10 millioner kroner ud. Bladet er placeret lokalt i Herlev, og er dermed et godt afsæt til at opleve rasten af byen.

Du kan følge med i deres nyheder her - og læs og se mere på linket her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere