Politikere: Ond tone og hadsk debat i Dragør oven på budgetdrama

Tænk Dragør, og du ser lave, gulmalede huse, idylliske, snoede gader og en lille havn, der oser af sommer og hygge - nærmest året rundt! Men tænk Dragør og politik - så bliver billedet et helt andet.

Det indtryk får man i hver fald fra borgmester Eik Dahl Bidstrup (V), som efter budgetaftalen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er blevet mødt med et stort antal negative reaktioner.

-Der er - og skal altid være - plads til at folk kan reagere, hvis de er uenige. Og det er forståeligt, at de er frustrerede. Men den tone, der bliver brugt, den er et grundlæggende problem for det repræsentative demokrati.  Vi ser fodsoldater fra de to oppositionspartier som på injurierende og nedladende vis bombarderer de sociale medier med reaktioner - om vores intelligens, vors udseende og vores familier, lyder det fra borgmesteren.

Borgmesteren protesterer over nedladende reaktioner.
Borgmesteren protesterer over nedladende reaktioner.
Foto: TV 2 Kosmopol

På Facebook kan man for eksempel se billedet herunder. Det gør opmærksom på, at socialdemokraternes Allan Holst er vicevært af fag, at borgmester Eik Dahl Bidstrup er pinsepræst og at DFs Morten Dreyer er typograf (Det er han i øvrigt ikke, siger han). Opslagets pointe er, at de tre - med deres baggrund - er sat til at forvalte en budgetsum på cirka en milliard.

Billedet her stammer fra et Facebookopslag hvor afsenderen gør opmærksom  på tre politikeres baggrund i forhold ti det ansvar, de har for kommunens budget
Billedet her stammer fra et Facebookopslag hvor afsenderen gør opmærksom  på tre politikeres baggrund i forhold ti det ansvar, de har for kommunens budget

-Igen - folk har et til at være frustrerede. Men hvem vil stille op frivilligt, hvis det bare indebærer, at man skal svines til, siger Eik Dahl Bidstrup.

 Borgmesterens partifælle Kim Dupont har i et opslag på Facebook givet udtryk for frustration over tonen.

- Det påvirker også mig og min familie, når beskyldninger, anklager, hån og latterliggøelse rammer én - især gennem Facebook, skriver Kim Dupont og bebuder, at han nu vil tage en pause fra det sociale medie, som han ellers er meget aktiv på.

Lisbeth Dam Larsen, der sidder i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet, kan godt genkende, at tonen er blevet hård. Men hun mener, at det må man acceptere.

-Sådan er Facebook vel - men det er også forståeligt, at folk er kede af det efter det budget. Det er et urimeligt budget.

Den Tværpolitiske Liste i Dragør repræsenterer om noget den politiske opposition. Listen har tidligere siddet solidt på borgmsterposten. I dag har den ikke været med i det budgetforlig, der indebærer store besparelser på for eksempel børneområdet. Listen ledes af Peter Læssøe, der ikke er sen til at kritisere flertallet.

Peter Læssøe, Liste T: -De ligger som de har redt.
Peter Læssøe, Liste T: -De ligger som de har redt.
Foto: Valgfoto

-De liger som de har redt, og de udviser imkompetence i, hvordan man laver forandringer, mener han.

Peter Læssøe lægger klar afstand til folk der ikke kommunikerer ordenligt på Facebook..

-Facebook er ikke sundt for en debat. Folk sidder i affekt sent ude på natten og skriver nogle ting, som de ikke vil stå ved dagen efter, siger han.

Men han afviser blankt, at debatten skulle være styet af oppositionen.

-Når det bliver for hårdt, så kontakter de mig for at høre, om jeg skulle have sat noget i gang. Men det har jo intet på sig. Internettet er fyldt med trolde, der kan den slags. Og her i Dragør har Venstre de fleste af dem, mener Peter Læssøe.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik