Omtalt højreekstremist slipper for fængsel

Højreekstremist og talsmand for Danmarks Nationale Front får 30 dages fængsel, men slipper for afsoning.

Fredag blev den omtalte højreekstremist Lars Agerbak idømt 30 dages ubetinget fængsel ved Retten i Lyngby.
Han sad dog varetægtsfængslet i 20 dage i begyndelsen af 2011, hvor han blev anholdt. Dermed slipper han for afsoning og kunne forlade retten som en fri mand.

Lars Agerbak, der er talsmand for den yderste højrefløj i Danmarks Nationale Front, er dømt for tyveri af kemikalier samt overtrædelse af våbenloven og fyrværkeriloven.

Sagen fik fra begyndelsen stor opmærksomhed, da det kom frem, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) deltog i aktionen mod Agerbak, hvor PET og Nordsjællands Politi fandt stjålne kemikalier og våben på hans bopæl nær Hørsholm.
Med tiden blev sagen, der var blæst op til at handle om terror, dog droslet voldsomt ned.

Den 44-årige dømte mand fremstillede blandt andet selv rust, eller jernoxid. Blandes det med aluminiumspulver og antændes, så skaber det et meget stærkt hvidt lys.
Derudover havde han mulighed for at fremstille røgbomber og stinkbomber.

Lars Agerbak har tidligere givet udtryk for, at det var hans hensigt. Men fredag nægtede han planerne:
- Jeg synes bare, at kemi er interessant. Sådan har jeg nærmest altid haft det. Hvis jeg skulle bruge noget jernoxid, så kunne jeg jo bare købe det hos en farvehandler, sagde den bredskuldrede, skaldede mand.

Lars Agerbak er dømt for at have stjålet salpetersyre, svovlsyre, saltsyre og en række andre kemikalier fra en tidligere arbejdsgiver til en værdi af 3900 kroner.

Derudover fandt retten, at han har overtrådt fyrværkeriloven, fordi Lars Agerbak tidligere har forklaret, at han ville lave blandt andet røgbomber til demonstrationer.

På højreekstremistens bopæl fandt politiet desuden skarpe riffelpatroner, pebersprays, en bajonet, en kniv med en klinge på 13 centimeter og flere genstande, som fik ham dømt for overtrædelse af våbenloven.
Lars Agerbak accepterede dommen på stedet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik