Omstridt muslimsk friskole lukker

Den omstridte Nord-Vest Privatskole lukker endegyldigt, efter skolen onsdag fik frataget alt statsligt tilskud.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Den muslimske Nord-Vest Privatskole i København lukker, efter det statslige tilsyn har taget midler fra skolen. Det skriver Berlingske.

Onsdag meddelte Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, at skolen fratages statsligt tilskud.

Formanden for Frie Skolers Lærerforening (FSL), Uffe Rostrup, siger til Berlingske, at lærerne på skolen har fået besked onsdag eftermiddag.

- Vi er via tillidsrepræsentanten på skolen blevet oplyst om, at Nord-Vest Privatskole lukker, siger Uffe Rostrup til Berlingske.

- Derfor indleder vi nu vores konkursforhandlinger, siger han.

Skolen fik ifølge Berlingske 11,6 millioner kroner i tilskud i 2016. Det svarede til omkring 80 procent af skolens samlede indtægter.

Læs også Efter mistænkeligt fund: Muslimsk privatskole mister tilskud

Skal begæres konkurs

Den muslimske privatskole blev i juli sat under skærpet tilsyn. Det skete efter et uanmeldt besøg, hvor styrelsen fandt undervisningsmateriale på arabisk, der blandt andet brugte begreber som "jihad" og kamp.

Desuden blev skolens bygninger sidste år købt af et firma med forbindelse til en svensk religiøs forening og verdensomspændende islamisk organisation. Det var ligeledes medvirkende til det skærpede tilsyn.

Berlingske har desuden tidligere beskrevet, at viceskolelederen delte Hizbollah-relateret materiale på sin Facebook-profil. Siden har skoleleder Søren Waast fratrådt sin stilling.

Københavns Kommune har tidligere på måneden skrevet til forældrene til skolens elever for at advare om, at skolen kan blive lukket.

Ifølge Berlingske skal skolen begæres konkurs, før Lønmodtagernes Garantifond træder til med kompensation til de ansatte.

/ritzau/

Læs også Københavns Kommune kontakter forældre på muslimsk friskole

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik