Omstridt byrådsmedlem ekskluderet

Fuat Yalan er ikke længere medlem af Socialdemokraterne. Det afgjorde et flertal af partiets medlemmer i Helsingør-kredsen ved en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften. Det skriver Helsingør Dagblad.

Mødet handlede udelukkende om det kontroversielle byrådsmedlems fremtid i partiet efter en række omstridte udtalelser om kinesere, der har vakt harme på den anden side af kloden.

- Det har været rigtig hårdt, jeg har kendt Fuat i mange år, og det er klart, at det her er ikke noget, man bare lige gør. Men når man er kommet så langt ud som i den her sag, kan jeg kun være tilfreds med, at et flertal har fulgt bestyrelsens indstilling, siger den socialdemokratiske kredsformand Vibeke Schmidt til Helsingør Dagblad tirsdag aften.

Til det sidste forsøgte partiledelsen at finde et kompromis ved blandt i en pause under generalforsamlingen at tilbyde Fuat Yalan, at hun kunne blive ved med at være medlem af partiet, hvis han blot ville trække sig fra byrådsposten.

Men det afslog Yalan ifølge Helsingør Dagblads oplysninger.

Det var via skriverier på Facebook og udtalelser til Helsingør Dagblad, at Fuat Yalan tidligere på sommeren fyrede en opsigtsvækkende bredside af mod kineserne.

Det skete på baggrund af, at Yalan havde set en video på Youtube, hvor en dreng fra en gammel tyrkisk minoritet angiveligt bliver brutalt ydmyget og straffet af beboerne i en kinesisk landsby. Yalan skrev på Facebook, at »jeg håber, det bliver 140 grader, og alle kinesere bliver brændt, så er verden fri for det kineserlort« som en kommentar til, at en Helsingør Dagblad-journalist på sin Facebook-profil havde skrevet om en voldsom hedebølge i Shanghai.

Efterfølgende uddybede Yalan over for avisen, at han efter at have set filmen havde det sådan, at »hvis der stod en kineser foran mig lige nu, ville jeg skyde ham. Jeg er ligeglad med, om jeg bliver smidt ud af partiet, bliver udvist af Danmark eller selv bliver skudt.«


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik