Omstridt boligkvarter: Snart skal der bores på Fælleden

Inden længe begynder undersøgelserne af jordbunden på Fælleden.

Inddragelsen af Amager Fælled i Ørestadens fjerde og sidste bykvarter rykker stadig tættere på. 

Således har udviklingsselskabet By & Havn I/S og PensionDanmark nu indgået en aftale om at dele ejerskabet over udviklingen i det kommende Ørestad Fælled Kvarter i de kommende 10 år. 

Og mens Københavns Kommune i øjeblikket arbejder på lokalplansforslaget for den nye bydel, så starter man de første prøver af miljøet og jordbunden i området, oplyser man i en pressemeddelelse. 

Krat fjernes for at gøre plads til borerig

Arbejdet omrking jordbundsprøverne vil nærmere bestemt starte sidst i august, hvor en borerig vil ankomme til området.

Når den rykker ind vil man blive nødt til at tynde ud i områdets høje beplantning og krat, oplyser man i pressemeddelelsen.   

Man har dog valgt tidspunktet i efteråret for ikke at forstyre fuglenes ynglesæson. 

Det fremhæves desuden, at beskæringen af den høje beplantning vil give bedre lysåbne forhold for eng- og overdrevsvegetationen i naturområdet.

 
 
Foto: Vandkunsten, Marianne Levinsen Landskab, Dansk Energi Management & Esbensen og Norconsult-Wessberg

Natur bevares mellem bygninger

Byggeriet på Fælleden har afledt protester fra naturforkæmpere og beboere i hovedstaden, der vil bevare den uberørte natur. 

Borgergruppen Amager Fælleds Venner har flere gange slået en menneskering om området for at gøre opmærksom på, at den vilde natur skal bevares. Og til september har man arrangeret en festival ved DR Byen, hvor politikere, debattører og borgere inviteres til at deltage med debatter, udstillinger og underholdende tiltag. 

PensionDanmark lover, at man vil beskytte, bevare og flytte plantesamfundet undervejs i byggeprocessen, så områdets bygninger i sidste ende vil blive en integreret del af naturen. 

- Der vil være begrænset biltrafik i kvarteret, og boligernes facader beklædes med naturmaterialer som for eksempel sten, tegl og træ, skriver man blandt andet. 

Ørestad Fælled Kvarter

Projektområdet for det kommende Ørestad Fælled Kvarter er 18,7 hektar, hvilket svarer til cirka 6 procent af Amager Fælled.

Byggeriet påbegyndes så snart lokalplanen er vedtaget i Borgerrepræsentationen. 

Den nye bydel skal rumme 260.000 etagemeter.

Boligmassen forventes at være på 178.000 etagemeter. 75% af boligmassen består af private udlejningsboliger og ejerboliger, som forventes opført af projektselskabet. 25% er almene boliger. Hertil kommer parkering og kommunale institutioner.

By og Havn I/S og PensionDanmarks fælles selskab vil varetage udlejning og salg af boliger i området, når byggeriet er færdigt.
 
 
Foto: Vandkunsten, Marianne Levinsen Landskab, Dansk Energi Management & Esbensen og Norconsult-Wessberg

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik