Omsorgscenter reddet: Hjemløse skal ikke udskrives til gaden

Røde Kors Omsorgscenter for hjemløse patienter stod til at lukke til nytår. Men nu har Region Hovedstaden i sidste øjeblik reddet tilbuddet.

Det er en barsk omgang for hjemløse først at blive indlagt for derefter at blive udskrevet direkte til gaden. 

Derfor er rigtig mange hjemløse glade for, at Region Hovedstaden i sidste øjeblik har reddet Røde Kors Omsorgscenter på Nørrebro. 

På centret på Thorsgade kan otte hjemløse få pleje og omsorg i op til 14 dage efter, at de er blevet udskrevet fra hospitalet, så de undgår at blive udskrevet direkte til en nat på gaden. 

Tilbuddet har været finansieret af satspuljemidler, men da bevillingen udløber den 1. januar 2018, har Omsorgscentret været i fare for at måtte dreje nøglen om. 

Men nu har centret fået en tidlig julegave. Region Hovedstaden og Røde Kors har nemlig indgået en midlertidig aftale, der sikrer tilbuddet 2,1 millioner kroner til driften næste år.

- Vi har besluttet, at det er en sundhedsopgave, som derfor tilhører regionenen. Så nu giver vi dem en et-årig bevilling, og jeg regner med, at vi også godt kan finde en bevilling for de kommende år, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

Omsorgscentret på Nørrebro har plads til 8 overnattende hjemløse. 
Omsorgscentret på Nørrebro har plads til 8 overnattende hjemløse. 
Foto: TV 2 Kosmopol

Stor hjælp for hjemløse

En af de hjemløse, der har brugt tilbuddet, er Karsten Guldberg Toft, der har været hjemløs, siden han var 13 år.

For to år siden fik han en diskusprolaps og blev efter behandling udskrevet fra Glostrup Hospital:

- Når du står som hjemløs, og bliver udskrevet til gaden og ikke ved, hvor du skal sove, er det ikke sjovt. Jeg havde ondt i ryggen, og jeg kunne ikke bare ligge mig ned på et liggeunderlag og en sovepose. Så ville min ryg gå i stykker igen. 

Heldigvis foreslog en sygeplejerske ham at blive udskrevet til Røde Kors Omsorgscenter i Thorsgade. 

- Der er pleje, man kan komme ind og få et sted at sove - og kærlighed. Det trænger man sgu til, selvom man er hjemløs, siger Karsten Guldberg Toft. 

Bedste julegave 

Redningen af Omsorgscentret giver naturligvis meget brede julesmil hos den daglige leder, Jannie julin: 

- Det er den bedste julegave, jeg nogensinde har fået i hele mit liv. Det betyder rigtig meget for vores borgere, de frivillige og os allesammen her og hos Karsten Guldberg Toft:

- Det er den bedste julegave, jeg har kunnet få. Jeg holder normalt ikke jul, fordi det er familie og sådan noget. Men det er jo den bedste julegave. Jeg er super glad for, at det sted kan bestå. 

Tilbuddet betød så meget for Karsten Guldberg Toft, at han i dag er frivillig hos Omsorgscentret: 

- Thorsgade har hjulpet mig, så jeg kan komme ud på gaden igen og fungere. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik