Omkring 20.000 besøgte Krigshistorisk Festival

Festivalchefen skønner, at besøgstallet ved weekendens Krigshistorisk Festival ved Vestvolden i Rødovre er i omegnen af 20.000.

Mens muskedonnere, kanoner og vadsække pakkes sammen og siver væk fra Vestvolden, står det allerede søndag klart, at årets Krigshistorisk Festival har været en succes.

- Det er gået fremragende. Det er gået virkelig, virkelig godt. Alt klappede, og der var god stemning, og folk var glade, og vi er glade, siger Martin Jespersen, der er festivalchef.

Han skønner, at omkring 20.000 besøgende lagde vejen forbi Vestvoldens grønne områder i løbet af de to dage, hvor krigsfestivalen stod på.

Dermed ligger besøgstallet nogenlunde på samme niveau som sidste år, hvor festivalen for første gang løb af stablen.

- Sidste år kom det bag på os, hvor populært det var. I år var vi mere forberedt på populariteten, men det er stadig overvældende, at folk har taget så godt imod festivalen, siger Martin Jespersen.

Afbrændingsforbud betød alternative løsninger

Det var dog ikke helt uden problemer, de mere end 2.000 års krigshistorie kunne udfoldes. Afbrændingsforbuddet indført af Hovedstadens Beredskab betød nemlig, at genopførelserne af historiske slag måtte tilblive ad alternative veje.

- Vi var nødt til at omlægge en masse planer i forhold til alt det, vi havde planlagt med bulder og brag og shows, siger festivalchefen.

Der skulle nemlig skydes en masse løs krudt af, mens pyroteknik skulle virkeliggøre kanonaffyringer fra 1. Verdenskrig og et slag i Den Amerikanske Borgerkrig.

- Men vi løste det på alternative måder. Vi speakede ud til publikummet og forklarede dem, hvad der skulle have sket. Det kan måske lyde lidt fesent at genopføre slag uden bulder og brag, men jeg synes faktisk, at det blev løst rigtig fint, lyder det fra Martin Jespersen.

Det er blot andet år, Krigshistorisk Festival finder sted på den gamle Vestvold i Rødovre. Hvorvidt det bliver til endnu en festival, er endnu ikke besluttet. Men festivalchefen har dog svært ved at forestille sig, at succesen stopper efter bare to år.

- Jeg har en meget stærk forventning om, at vi gør det igen. Jeg har svært ved at forestille mig, at festivalens bestyrelse synes, det er en dårlig ide at gøre det igen, hvis vi på ny kan finde sponsorer, der kan støtte os.

Festivalen har gratis entré, så derfor er festivalen afhængig af støtte fra fonde, legater, kommunen og det lokale erhvervsliv.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik