Omfattende dokumentfalsk: Vagter arbejdede med falske papirer

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har de seneste måneder ført 28 sager mod vagtfolk, der har begået dokumentfalsk.

28 mænd mellem 20 og 55 år har gjort brug af falske uddannelsesbeviser som dokumentation for at have bestået kurset 'Grundlæggende vagt'. 

quote Det er en hård straf men i overensstemmelse med det almindelige sanktionsniveau

David Haahr, anklager

Det oplyser Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi. 

Mange af de dømte har været i arbejde med deres falske bevis.

- Størstedelen har været ansat forskellige steder. Vagtbranchen er jo mange ting. Jeg vil ikke hænge bestemte virksomheder ud, men det kan være alt fra større vagtselskaber til lufthavne og dørmandsjob, siger anklager David Haahr til TV 2 Lorry. 

Endnu ingen sigtet bagmand

Svindelnummeret er foregået således, at man har sendt sit falske bevis til politiets Adminstrativt Center Øst, som har registreret, at vedkommende har fået uddannelsen og derefter sendt et vagtkort retur. Det skal man så bruge, når man søger job som vagtmand.

- Skolen havde hørt et rygte om, at nogen forfalskede beviser. Det fulgte ACØ op på ved at lave stikprøvekontroller. Det viste sig, at flere brugte uægte dokumenter. Det gravede man videre i og gik tilbage i tiden for at undersøge alle, der havde sendt beviser ind, forklarer David Haahr. 

Han vil ikke afvise, at det høje antal af svindelnumre tyder på, at der kan være tale om organiseret kriminalitet eller en særlig bagmand. 

Hård, men fair straf

Straffen er mellem 40 dage og tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste, og det finder David Haahr ganske rimeligt. 

- Der er fundet et ensartet strafferamme på omkring 40 dages fængsel og samfundstjeneste, hvis man én gang har benyttet et falsk uddannelsesbevis, og det er en hård straf, men i overensstemmelse med det almindelige strafferamme, siger han til TV 2 Lorry.

Han understreger, at han ikke kender til sager af lignende karakter indenfor vagtbranchen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik