Ole har sclerose - nu kan han løbe igen

Sclerosepatient fra Birkerød har opfundet en ny form for rollator. Den betyder, at han meget lettere kan bevæge sig omkring.

Ole Sloth har haft sclerose i over 25 år. Sygdommen har udviklet sig langsomt og har betydet, at hans gangfunktion med tiden er blevet dårligere. Han har altid frygtet den dag, hvor det ville blive nødvendigt at anskaffe sig en kørestol - med de begrænsninger sådan en giver i hverdagen.

Efter at have undersøgt markedet for hjælpemidler grundigt, besluttede han sig for at udvikle sit eget. 

- Jeg kiggede lidt på noget rollatorværk. Kørestole prøvede jeg at holde væk. Jeg prøvede også at gå med krykker. Men en af de ting, jeg syntes, var mest interessant, det var på en ferie i Spanien, hvor jeg så en trampolin med bungy jump-elastikker. Jeg tænkte, at hvis jeg kunne få noget i den stil, så ville det passe mig fint, fortæller Ole Sloth. 

Mere ubesværet gang 

Det ene førte til det andet, og Ole Sloth har nu opfundet et hjælpemiddel, han kalder Walk n' Run. Her placeres brugeren centralt mellem rollatorens fire hjul og hænger i en fjederbelastet bæresele, der aflaster benene.

- Den sikrer mig mod fald og tager samtidig noget af min vægt, så jeg kan gå mere ubesværet end normalt, fortæller Ole Sloth.  

Den 56-årige opfinder og førtidspensionist siger, at hjælpemidlet får ham til at føle sig 20-25 kilo lettere. 

- Selvom jeg ikke har så meget styrke, så kan jeg alligevel gå, siger han. 

Og faktisk kan Ole Sloth mere end det. For første gang i 15 år kan han løbe - i hvert fald et kort stykke. Det ser måske lidt mærkeligt ud for forbipasserende, men det har enorm betydning for sclerosepatienten. 

- Når man er ude og røre sig, så får man det bedre, og jeg tror altså også, det er med til at holde sygdommen i ro - måske kan det endda betyde små fremskridt, siger Ole Sloth.   

Søger samarbejdspartnere med penge

Ole Sloth vil gerne sætte sin opfindelse i produktion, så den kan hjælpe andre i samme situation. Han har allerede en masse ideer til forbedringer.

- Det kunne være dejligt, hvis jeg kunne finde nogle samarbejdspartnere med penge til at få den færdigudviklet og markedsført. Det er svært at gøre på en pension alene, afslutter han.   

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik