OL 2016 er slut: Sådan gik det atleterne fra regionen

Mens vi begræder, at OL er slut, kan vi glædes over de mange medaljer, som atleterne tager med sig til Danmark. Her følger et overblik over, hvor stor medaljehøsten har været i vores område.

OL i Rio De Janiero 2016 er slut. Store drømme, kraftfulde atletiske præstationer og ufattelig mange timers hårdt arbejde er gået forud for legene, der i år blev afviklet for 31. gang i år.

For Danmarks vedkommende har medaljehøsten været stor - faktisk så stor, at man skal helt tilbage til OL i London i 1948 for at finde frem til et mere succesfuldt OL end det var tilfældet i Rio.

Det er endda første gang siden 1989, at Danmark har vundet mere end 10 medaljer ved de berømte lege.

Og så i TV 2 Lorrys sendeområde har medaljehøsten været stor. Hvert fald hvis man ser på, hvor de danske atleter stammer fra. Det er blevet til 15 medaljer i området. Fra guld i Store Heddinge over hovedstadens bronze, til sølv i Nærum.

Den store høst

Der skulle gå blot fem dage fra olympiadens start, før regionens første medalje faldt. Den berømte guldfirer sejlede sig til sølv. Roeren Jacob Søgaard fra Nærum og Kasper Jørgensen fra Roskilde var to af de fire, og derfor startede de regionens medaljestrøm.

Allerede dagen efter bronze-medaljer ned i regionen. Først vandt Lærke Berg Rasmussen fra Frederiksberg bronze i roning, hvorefter Rasmus Quaade og Casper Folsach, fra henholdsvis Valby og København, vandt bronze i banecykling.

Den 13. august vandt Pernille Blume i svømningsdisciplinen 50 meter fri, og her blev medaljen af guld. Senere vandt Blume igen, denne gang på 4x100 meter medley, hvor hun blev flankeret af Lyngy-pigen Jeanette Ottesen og de to jyder Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller Pedersen. Kræfterne rakte her til en flot 3. plads, og dermed en bronzemedalje.

I den anden uge af OL vandt vandt Katja Salskov-Iversen fra Birkerød bronze i 49'er FX-klassen efter en nervepirrende afslutning, mens medaljerækken endte i søndags, den 21. august, hvor OL-guldet tilfaldt herrelandsholdet i håndbold.

Det betød hele seks guldmedaljer i vores region til håndboldspillerne Morten Olsen, Mikkel Hansen, Casper U. Mortensen, Hans Lindberg, Niklas Landin og Lasse Svan Hansen.

Få det fulde overblik over medaljetagere i vores region på kortet herunder: 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik