Økonomisk kaos i københavnsk bandeindsats

 Økonomien i den københavnske bandeindsats er mere end ude af kontrol. Det viser en intern revisionsrapport fra Københavns kommune, Ekstra Bladet har set.

Fire væresteder og de to højtprofilerede programmer for bandemedlemmer, 'Exit-Strategi' og 'Den korte snor', får alvorlig kritik, fordi de mangler selv helt basal økonomisk styring.

Blandt andet kan revisionen ikke se relevansen af to restaurationsbesøg i Grøften i Tivoli, en bowling-tur til 52.470 kroner, indkøb af gavekort for 60.000 kroner og kontante udlæg i 50.000 kroners-klassen til medarbejderne.

Ekstra Bladet har fået lektor i revision på Copenhagen Business School(CBS) Lars Kiertzner til at vurderer alvoren i det økonomiske kaos.

- Det undrer mig, at så stort et projekt kan køre fuldstændig Klondyke-agtigt. Der er ikke styr på noget, og man har ikke engang levet op til helt almindelig regnskabspraksis. Kritikken er derfor krads fra den interne revision, siger han til Ekstra Bladet.

Overborgmester Frank Jensen(S) er chokeret over det økonomiske rod:

 - Jeg har aldrig set noget så slemt som det her. Og jeg har set rigtigt mange regnskaber. Det er en fuldstændig uacceptabel adfærd. Der er heldigvis taget aktion i forhold til det, og der skal også rettes direkte krav mod de ansvarlige. Det er helt ude i hampen, siger han til Ekstra Bladet lørdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere