Okker Gokker om borgmester

10-10. Det er stillingen i det kommende Allerød Byråd, når det kommer til spørgsmålet om, hvem der skal være borgmester fra 1. januar 2014.

Enhedslisten, som i tirsdags var med til at sikre Venstres John Køhler borgmesterposten, vil ikke længere pege på en borgerlig borgmester og dermed heller ikke på De Konservatives Erik Lund, som er alternativet.

Derfor kan valget af en ny borgmester i Allerød ende i en lodtrækning den 5. december, når det nye byråd skal konstituere sig, skriver Frederiksborg Amts Avis. Men det vil være et nederlag at lade det komme dertil, mener bl.a. Miki Dam Christensen (S), der støtter John Køhler som ny borgmester.

- Vi skal ikke lade et borgmestervalg i Allerød afgøre ved lodtrækning. Jeg håber, at nogen besinder sig, inden det kommer dertil, siger han med adresse til lokallisten Det Nye Allerød (DNA).

- DNA har brugt de seneste fire år i byrådet på at bekæmpe Erik Lund og senest takket for samarbejdet med John Køhler, da vi lavede budgetforlig her i efteråret, så jeg forstår slet ikke, at DNA ikke kan slutte op om Køhler og lade politik handle om politik og ikke om rævekager, siger Miki Dam Christensen.

John Jensen fra Det Nye Allerød medgiver, at lokallisten ikke er glad for Erik Lund.

- Men John Køhler gik før valget med i en aftale i et borgerligt valgforbund, hvor det største parti skulle have borgmesterposten. De Konservative blev klart størst, og selv om vi ikke er en del af den aftale, så synes vi i Det Nye Allerød, at man skal stå ved sine aftaler, siger John Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere