OK18 booster fagforeningers medlemstal

Siden nytår har flere fagforeninger oplevet en markant medlemstilgang.

Konfliktvarsel, overenskomst og forligsinstitution.

Det er ord, der har fyldt rigtig meget i offentligheden de seneste måneder, og det store fokus på fagforeningernes arbejde har tilsyneladende fået flere til at tegne medlemskab.

Det skriver DR P4 København.

Både hos FOA, HK og DJØF er medlemstallet steget støt i årets første måneder, lyder det fra fagforeningerne.

Det gælder blandt andet hos FOA's kreds af pædagoger og specialpædagoger i København, hvor der siden januar er kommet 669 nye medlemmer.

På landsplan har FOA haft en nettotilgang på 3000 medlemmer. Og det er usædvanligt, siger Michael Hæstrup, der chef i FOA's ledelsessekretariat.

- Vi har normalt et medlemsfald på 1800-2000 om året. En del henter vi løbende ind, men der er ikke nogen tvivl om, at det her er markant, siger han til DR P4 København.

Michael Hæstrup hæfter sig ved, at en stor del af de medlemmer, der har meldt sig ind efter 1. januar, ikke er berettiget til understøttelse ved konflikt. Han mener de nye medlemmer har meldt sig ind, fordi overenskomstforhandlingerne har gjort folk bevidst om fordelene ved overenskomster.

- Forløbet med forhandlingerne har skabt noget synlighed, og jeg tror det har fået folk ude på arbejdspladserne til at snakke om, hvad det betyder at være medlem af en fagforening med en overenskomst.

Hos HK har man fået 3500 nye medlemmer i årets første tre måneder, fordelt på 2400 kommunalt ansatte og 1100 statsligt ansatte. Det svarer til en stigning på 5,3 procent.

Samme tendens ser man hos DJØF Offentlig, hvor man på landsplan fået 1030 nye medlemmer i årets første kvartal. Det er en tredobling i medlemstilgangen i forhold til samme periode sidste år, forklarer administrerende direktør hos DJØF, Tomas Terkildsen til DR På København.

- Vi ser både medlemmer fra andre andre overenskomstbærende organisationer, og medlemmer fra organisationer uden overenskomst, men størstedelen af de nye indmeldelser er fra folk, der ikke har været en del af en organisation i forvejen.

Mere end halvdelen af de nye medlemmer hos DJØF Offentlig er fra Region Hovedstaden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik