Øget tv-overvågning skal gøre københavnerne mere trygge

Overborgmester Frank Jensen foreslår, at flere skal kunne få kommunal støtte til tv-overvågning af gader.

Københavns Kommune skal kunne give akut økonomisk støtte, så flere kan opstille kameraovervågning for at bekæmpe kriminalitet og øge trygheden.

Det er forslaget, der bliver præsenteret ved næste møde i Økonomiudvalget med Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), som afsender, skriver Berlingske.

Helt praktisk betyder det, at hvor midlerne i Sikker Bys tv-overvågningspulje i dag kun kan søges af almennyttige boligselskaber, skal det fremover være muligt for sportsforeninger og andre organisationer også at få støtte.

Tiltaget kommer, efter at en forening i Sydhavnen, SydhavnsCompagniet, har været udsat for chikane og trusler.

- Ansøgerfeltet skal udvides, så eksempelvis SydhavnsCompagniet kan få midler, når behovet opstår. Det er vigtigt, at de organisationer, som spiller en positiv rolle i København, får mulighed for at styrke trygheden for deres medarbejdere og omkring deres faciliteter, siger Frank Jensen til Berlingske.

Samtidig har overborgmesteren bedt Justitsministeriet undersøge, om loven om tv-overvågning kan ændres, så kommunerne kan støtte overvågning af privat fælleseje frem for i dags tilladelse til kun at støtte overvågning af offentlige områder.

Ministeriet bekræfter, at det er bekendt med henvendelsen.

Rasmus Jarlov, der er leder af De Konservative på Københavns Rådhus, afviser dog at bakke op om overborgmesterens forslag.

- Vores standpunkt er ret enkelt: Man krænker den personlige frihed ved at opstille for meget overvågning i byen, og derfor går vi ikke ind for det, siger han til Berlingske.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere