Ofre for afpresning fik plastikposer over hovedet

47-årig mand er bagmand i grov sag om afpresning gennem fem år. Enig afgørelse i byret på Frederiksberg

Igennem cirka fem år blev en mand plaget og presset til at betale omkring en million kroner, fastslår Retten på Frederiksberg torsdag.

Han og et andet offer fik blandt andet trukket plastikposer over hovedet. En retsmediciner har sagt, at den ene var i livsfare.

Sagen er usædvanlig grov og har krævet blandt andet grundig efterforskning af oplysninger om mobiltelefoner.

Bagmanden er en 47-årig mand med vietnamesisk baggrund, fastslår retten. Han overførte en del af udbyttet - cirka en kvart million kroner - til sin konto i Vietnam.

Selv har manden hævdet, at der var tale om gevinster på spil.

Efter fem års plagerier blev det ene offer en dag i august 2014 truet med kniv på gaden på Frederiksberg og derefter ført til Birkerød. Den bagbundne mand fik ufrivillig afføring og mistede flere gange bevidstheden, da han fik snøret posen om hovedet.

Et andet offer blev først holdt fanget i en lejlighed på Betty Nansens Allé på Frederiksberg. Her blev han både slået og sparket. Senere blev han sammen med sin hustru overført til en villa i Birkerød, hvor han også fik en pose over hovedet og udsat for grove trusler. Her var udbyttet kontanter og et gældsbrev på 320.000 kroner.

Den 47-årige har haft flere assistenter til forbrydelserne. En af de medskyldige er en mand, der tidligere er dømt for drab.

Stort set samtlige anklagepunkter accepteres af nævninger og juridiske dommere.

- Det er en enstemmig afgørelse, siger retsformand Kari Sørensen, inden hun går i gang med en grundig gennemgang af beviserne i sagen.

Godt et dusin politifolk og fængselsfunktionærer er på plads i retslokalet.

Med briller på næsen følger den 47-årige mand nøje med i den 11 sider lange skriftlige afgørelse.

Han og de øvrige risikerer nu en langvarig frihedsstraf. To af mændene er så farlige, at de bør idømmes forvaring, lyder det fra specialanklager Jakob Buch-Jepsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik