Officielt: Brøndby tager afsked med sikkerhedschef

Brøndby skriver på sin hjemmeside, at sikkerhedschef Emil Bakkendorff stopper efter 30 år i klubben.

I kølvandet på efterårets tilskuerballade - især i pokalturneringen mod FC København - er Emil Bakkendorff færdig i jobbet som Brøndbys sikkerhedschef.

Kort før nytår blev Brøndby og Bakkendorff enige om, at Bakkendorff stopper efter 30 år som ansat i klubben.

Brøndbys bestyrelsesformand, Sten Lerche, mener, at tiden er kommet til et generationsskifte på posten.

- Vi er sammen med Emil Bakkendorff blevet enige om, at tiden er inde til et generationsskifte på sikkerhedschefposten, og når vi kommer tættere på turneringsstarten, vil vi annoncere den fremtidige løsning på det område.

- Indtil da vil Emil fortsat hjælpe til med de enkeltsager, han på nuværende tidspunkt er involveret i, siger Sten Lerche til klubbens hjemmeside.

- Emil har været i Brøndby i nærmest en menneskealder og har ydet et kæmpe stykke arbejde på de poster, han har besiddet. Hans loyalitet og kærlighed til klubben kan man kun have kæmpe respekt for, siger Sten Lerche.

Sikkerhedschef på overarbejde efter invasion af fans

Emil Bakkendorff kom for alvor på overarbejde i forbindelse med pokalkampen på Brøndby Stadion 28. november. Efter Brøndbys 1-0-sejr invaderede et stort antal af hjemmeholdets fans banen, og mange havde retning mod FCK's fanafsnit.

- Det er skammeligt for Brøndby specielt, men det også en skamplet på dansk fodbold, at det har udviklet sig sådan.

- Det er ikke fans, der gør sådan noget. Det er ikke mennesker, der hører hjemme i et fanmiljø, der opfører sig sådan.

- Det er det værste, jeg har oplevet herude. Det er helt uacceptabelt. Det må aldrig ske igen, sagde Bakkendorff, der fra mange sider blev kritiseret for den dårlige sikkerhed.

Kritik af manglende overvågningsbilleder

Balladen har kostet Brøndby en straf på to - måske tre kampe - uden tilskuere på Brøndby Stadion samt en bøde på 150.000 kroner. Straffen fra disciplinærudvalget i Dansk Boldspil-Union (DBU) har Brøndby anket.

Brøndby havde en måned efter pokalkampen ikke udleveret overvågningsbilleder til politiets efterforskning, hvilket Bakkendorff også blev kritiseret for.

Vestegnens Politi havde ellers anmodet om at få udleveret overvågningsbilleder, så politiet mistænkte Brøndby for slet ikke at kunne levere materialet.

- Det er vi ved at undersøge i øjeblikket. Vi har en formodning om, at overvågningssystemet ikke har virket, og derfor ved jeg ikke, om vi overhovedet kan få materialet.

- Vi har i hvert fald sat en undersøgelse i gang for at finde ud af, hvad der er sket, for materialet skulle gerne indgå i efterforskningen i tilfælde af sigtelser, sagde politiinspektør Michael Kristiansen til B.T.

Brøndby oplyser, at klubben ikke har yderligere kommentarer til personalesagen om Emil Bakkendorffs stop.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik