Officersskolen reddet: Sådan er kadetternes hverdag

Søndagsmagasinet har fulgt hverdagen på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot, hvor kadetterne er glade for, at uddannelsen ikke bliver flyttet.

Søndagsmagasinet har fået lov at følge hverdagen på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot. Se det her.

Hærens Officersskole har i næsten 150 år ligget det samme sted - nemlig på Frederiksberg Slot.

Under forhandlingerne til det for nyligt vedtagne forsvarsforlig var der planer om at flytte Hærens Officersskole til Svanemøllen Kaserne, men det blev droppet, fordi Det Konservative Folkeparti nedlagde veto. 

Forsvaret en drengedrøm

At flytteplanerne blev droppet er til stor glæde for kadetterne. 

quote Jeg er utrolig stolt over at tage en uniform på hver eneste morgen, hvor der er et Dannebrog på min venstre skulder.

Mathias Jakobsen, kadet på Hærens Officersskole

For dem betyder det meget at modtage undervisning i de historiske rammer på Frederiksberg Slot - præcis som kadetter før dem har fået det siden midten af 1800-tallet.

- Jeg føler, at jeg ikke bare er et menneske, der står alene her og er ved at uddanne mig til leder, men jeg er en del af en række af officerer, som har ført den danske hær fra den her skole i nu 150 år, fortæller 26-årige Mathias Jakobsen, der er kadet på Hærens Officersskole.

Midt i sine studier på Roskilde Universitet fandt den unge kadet ud af, at han godt kunne søge ind på Hærens Officersskole, selvom han ikke havde en militær baggrund. Han havde nemlig til gengæld en bachelor. 

- Jeg kunne bare ikke slippe tanken om, at jeg altid ville kunne vende tilbage til det andet. Det var en drengedrøm at søge ind i Forsvaret. Hvis jeg ikke fik prøvet det af, så ville jeg nok komme til at fortryde det om 10, 20 eller 30 år, lyder det fra Mathias Jakobsen. 

Som sagt så gjort. Mathias Jakobsen er nu i fuld gang med at uddanne sig til officer. Fordi han ikke har en sergentuddannelse med i bagagen, vil det tage ham lige omkring 32 måneder at blive officer.

- Jeg er utrolig stolt over at tage en uniform på hver eneste morgen, hvor der er et Dannebrog på min venstre skulder. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Det er sådan noget, der er en lille smule tabubelagt i Danmark. I forhold til et land som for eksempel USA, hvor folk jo er ekstremt patriotiske, så er fædrelandsstolthed en lille smule tabuiseret herhjemme, fortæller Mathias Jakobsen.

Se hele Søndagsmagasinet her:

Hærens Officersskole har i næsten 150 år ligget samme sted, nemlig på Frederiksberg Slot.

Historisk vingesus på slottet

At flytte Hærens Officersskole fra Frederiksberg Slot til Svanemøllen Kaserne kunne have givet Forsvaret en årlig besparelse på omkring 10 millioner kroner. Men det blev der altså endeligt sat en stopper for i slutningen af januar.

- Det at være på sådan et historisk sted som det her med 150 års tradition, det giver altså noget korpsånd og noget identitet til hærens officerer, som er utrolig vigtigt. Det er meget vigtigere end de småpenge, vi kunne have sparet ved at flytte skolen væk, lød det dengang fra Rasmus Jarlov, der er formand for Forsvarsudvalget for Det Konservative Folkeparti. 

Det er Mathias Jakobsen helt enig i.

- Det er specielt at være en del af det historiske vingesus, der er herinde. Specielt når man tænker på, at jeg nogle gange går igennem lokaler eller sidder og laver gruppearbejde i lokaler, hvor tidligere konger har ligget og sovet.

Søndagsmagasinet har fået lov at følge hverdagen på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot. Se det her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik