Offer for farlig raket-tendens: "Tårerne trillede ned"

Stephanie Holton Hülsen fra Greve oplevede, at nytårskrudtet kom lidt for tæt på, da det nye år blev skudt ind. Hun er langt fra den eneste.

Klokken halv to nytårsnat kom Stephanie Holton Hülsen kørende i sin bil i Karlslunde. Hun var sammen med sin mand og 3-årige søn på vej hjem fra en nytårsfest.

Pludselig så hun, at en gruppe mænd affyrede en raket direkte mod bilens forrude.

- Jeg så raketten komme flyvende direkte hen imod os. Min første tanke var, at hvis der sker noget med bilen, så sker der noget med min lille dreng. Det er jo de værste tanker, der kan gå igennem en mors hoved, fortæller hun.

Det næste Stephanie Holton Hülsen husker er, at hun synes, at bilen lugter af krudt. Det lykkes hende at holde ind til siden, og her ser hun, at ingen heldigvis er kommet noget til, heller ikke bilen.

- Så trillede tårene bare ned ad kinderne på mig, fordi jeg var vildt lettet og forskrækket, og jeg tænkte bare, at det kunne være endt grueligt galt efter en ellers rigtig dejlig og hyggelig aften, siger hun.

Flere politikredse har fået flere anmeldelser om private, der er blevet beskudt med raketter.
Flere politikredse har fået flere anmeldelser om private, der er blevet beskudt med raketter.
Foto: TV 2 Kosmopol

Københavns Vestegns Politi: Lad nu være

quote Jeg synes, at de her mennesker skal huske på, at det kunne jo være dem selv, der stod i den anden ende på et tidspunkt. Så lad nu være med den slags.

Torben Wittendorf, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi 

Stephanie Holton Hülsen slap med skrækken, men hun er langt fra den eneste, der har oplevet, at der hensynsløst er blevet skudt med raketter nytårsnat.

Både Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har fået flere anmeldelser om raketter, der er blevet affyret mod mennesker, og særligt sidstnævnte politikreds har oplevet at få mange af den slags anmeldelser i år.

- Det er et seriøst problem, for det er store værdier, der kan gå tabt, når man skyder mod bygninger, og det er menneskeliv, der kan komme i fare. Så det er bekymrende. Jeg synes, at de her mennesker skal huske på, at det kunne jo være dem selv, der stod i den anden ende på et tidspunkt, så lad nu være med den slags, siger vagtchef hos Københavns Vestegns Politi, Torben Wittendorf.

Vagtchefen mener, at politiet har gjort, hvad de kunne for at få nytårsaften til at forløbe rolig, og at løsningen skal være mere oplysning om fyrværkeri.

Sådan mindsker du risikoen for, at du selv eller andre kommer til skade til næste nytår:

  1. Brug altid beskyttelsesbriller.
  2. Brug kun godkendt CE-mærket og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri.
  3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden.
  4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.
  5. Gå aldrig tilbage til en fuser.
    Kilde: Hovedstadens Beredskab

Ifølge Stephanie Holton Hülsen forsøgte hun faktisk at oplyse gruppen af mænd om, at det er farligt at affyre en raket mod en bil, men uden held.

- De bedte mig bare om at slappe af, for der var jo ikke sket noget, sagde de. Det synes jeg er det mest skræmmende, for det fortæller bare mig, at de ikke synes, at det er forkert, det de gjorde, siger hun.

Hun mener, at der er skal hårdere midler til for at få stoppet hensynsløs affyring af fyrværkeri.

- Der skal noget konsekvens til. Hvis det ikke er nok, at politiet slår til, så må politikerne indover, siger hun.

Stephanie Hülsen forsøgte at råbe til mændende ud af bilruden, men de affejede hende bare med, at det jo ikke var farligt.
Stephanie Hülsen forsøgte at råbe til mændende ud af bilruden, men de affejede hende bare med, at det jo ikke var farligt.
Foto: TV 2 Kosmopol

Også nytårskrudt mod Hovedstadens Beredskab

Det er ikke kun bygninger, biler og privatpersoner, der er blevet ramt af fyrværkeri nytårsnat. Det er Hovedstadens Beredskab også. De oplevede mindst syv episoder, hvor beredskabets mandskab blev ramt af fyrværkeri.

- Når vores brandmænd er på arbejde og er der for at hjælpe, er det meget bekymrende for os, at de ikke kan lave deres arbejde, siger Fredrik Ryber, der er operationschef hos Hovedstadens Beredskab.

Hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland har behandlet 82 personer for fyrværkeriskader i år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik