Offer for drabsforsøg tog pistol og endte i fængsel

35-årig ventede ifølge Østre Landsret for længe med at aflevere pistol, som han tog fra angrebsmand.

Efter at have vristet en pistol ud af hænderne på sin angrebsmand, valgte 35-årige Michael Pamperin at beholde våbnet, da han sammen med sin kæreste gemte sig i et sommerhus. 

Det har torsdag kostet ham to år og seks måneders fængsel. Dommen er faldet i Østre Landsret, skriver Ritzau.

Pamperin var 12. december 2016 i besiddelse af en 9-millimeter-pistol med seks skarpe skud i magasinet, da han i sin bil blev standset af politiet. 

Patron satte sig på tværs

Landsretten vurderer, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder, da manden bar våbnet på et offentligt sted. Det fortalte retsformand Margit Stassen i forbindelse med domsafsigelsen.

Under retsmødet forklarede den 35-årige dog, at pistolen ikke var hans egen. Den tilhørte derimod tidligere ven, som havde forsøgt at skyde Pamperin med det selvsamme våben en uge forinden, nemlig den 5. december.

Kuglen kom dog aldrig så langt, fordi en patron havde sat sig på tværs. Efter noget tumult fik Pamperin vristet pistolen fra sin angrebsmand.

Turde ikke møde personligt op

Han skyndte sig hjem, pakkede sine ting og tog med sin kæreste ud i et sommerhus i Kundby og gemte sig efter eget udsagn for angrebsmanden.

Pamperin fortalte, at han dagen efter forsøgte at kontakte politiet, men han turde ikke møde op personligt i frygt for at blive pågrebet som angrebsmand.

Retten mener dog, at selv om de omstændigheder, han fik pistolen under, i sig selv er formildende, gik der for lang tid, før pistolen var i politiets varetægt.

Det var den 35-årige selv, der havde anket dommen til landsretten, da han mente straffen var urimelig hård.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik