Øv-vejr i weekenden: Storm, slud og tøsne

Hverken fugl eller fisk - selvom foråret officielt er begyndt, er der stadig mulighed for hvidt fra oven.

Weekendvejr bliver rigtig kedeligt. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Det bliver ikke en weekend, der lægger op til lange vandreture i naturen.

Det bliver blæsende, og der er endda mulighed for både slud og tøsne. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Anders Brandt.

I løbet af natten til lørdag bevæger et lavtryk sig henover Danmark. Når det har passeret, frisker vinden atter op, og det kan især betyde regn fra morgenstunden i den østlige del af landet. D

et klarer op, men derefter kan der komme byger, der kan bringe både slud og måske endda tøsne med sig i højdedragene i Vendsyssel og ned langs den jyske højderyg.

Og så blæser det op

Ud på lørdag eftermiddag og om aftenen frisker vinden yderligere op, og så kommer endnu et kraftigt blæsevejr til Danmark.

I Nordsøen opstår der i løbet af lørdag eftermiddag storm, der kommer ind til vestkysten lørdag aften. I løbet af natten til søndag passerer det landet.

- Skal man en tur i byen på lørdag, er det med at holde på hat og briller og måske ikke tage den lårkorte på, for det bliver en blæsende affære, fortæller Anders Brandt.

Ustadigt vejr fortsætter

I løbet af søndagen forventer Anders Brandt, at vejret igen klarer op - måske med et lille område med slud eller tøsne, som skal passere syd om Danmark, og så fortsætter det ustadige vejr ind i næste uge:

- Det er hverken fugl eller fisk for årstiden. Vi er over en uge inde i marts, men det er stadig med snefnug i skyerne på vores femdøgnsudsigt.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik